Најновије

МИЛО, НЕ ГИНЕ ТИ РОБИЈА: Кнежевић поручио Ђукановићу "да хвата први авион и бежи док може" јер ће сигурно одговарати!

Милу се црно пише! Здравко Ђукановић, адвокат бизнисмена Душка Кнежевића, најавио је да ће бити затражено формирање анкетног одбора који би требало да се позабави имовином, тајним рачунима и пословима актуелног председника Црне Горе. како је рекао, за почетак се мора истражити порекло 1,5 милиона евра на једном кастоди рачуну.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Мина из СДП

- Препоручујем Ђукановићу да хвата први авион и да бежи и то негде где неће бити изручен новим властима Црне Горе. Само од рекета годишње је узимао 150 милиона евра - оштро је поручио Кнежевић, који је откривањем афера поприлично допринео Миловом паду.

Како су медији већ писали, и лидери победничке коалиције у Црној Гори , а пре свих челници Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић најављивали су истрагу о ословима пословања породице Ђукановић. Не само Мила већ и његовог брата Аца, којем је, примера ради, ове године из куће украден накит у вредности од 700.000 евра.

Један од челника Демократског фронта Андрија Мандић потврђује да ће бити формиран анкетни одбор који ће се бавити Ђукановићем.

- Ја сам раније био председник једног анкетног одбора где смо се бавили корупцијом приликом приватизације "Телекома" Црне Горе и саслушавали смо многе актере те корупције, међу којима је био и тадашњи председник владе Мило Ђукановић. Велики недостатак такве врсте анкетног одбора, када сте опозиција, јесте што на крају не можете да усвојите извештај који би осликавао право стање утврђених чињеница приликом испитивања. Када сте парламентарна већина, што је сада случај, имате прилику да можете да заокружите процес утврђивања чињеница и кроз извештај и у потпуности осликате оно што је било приликом саслушавања - каже Мандић

Он додаје да тадашњи члан главног одбора из редова СДП који је био коалициони партнер Мила Ђукановића није био спреман да гласа за извештај који је припремио.

Консензус у власти

- Снажно се залажем за конституисање што је могуће већег броја анкетних одбора где би се утврђивала политичка одговорност, где би и изговорена реч приликом саслушања била и те како основ за кривично-правну одговорност. Важно је, и на томе ћу инсистирати, као неко које био жртва злоупотребе власти, да нико у Црној Гори не може бити осуђен без доказа, да сви пред законом будемо једнаки и да нико никоме не сме да подмеће као што су мени и колеги Кнежевићу подметали лажне сведоке - каже Мандић

Како наглашава, сигуран је да су власт која одлази и Мило Ђукановић починили велики број кривичних дела и да зато постоји огроман број врло релевантних доказа.

- Ни њему ни било коме не бих желео да се било шта злоупотреби, само на основу доказа да свако одговара и да се суочи са снагом правне државе - констатује он. 

Рама не престаје да поткопава своје сународнике ни после избора! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА