Најновије

"Размена територија са Србијом одавно договорена, само се мало намерно развлачи"

Политички аналитичар из Приштине Фисник Хаљими сматра да је сусрет представника Београда и Приштине у Вашингтону организован за потребе изборне кампање Трампа.

Вучић са Доналдом и Иванком Трамп (Фото: state.gov)

Он каже и да зато не треба очекивати договор о политичком решењу косовског питања. Хаљими сматра да је, како каже, споразум о размени територија известан.

Амерички председник Доналд Трамп ће, тврди, овај сусрет у Вашингтону искористити у изборне сврхе и међународној заједници представнити као успех тако што ће Београду и Приштини, како каже, дати око две милијарде долара директних инвестиција за веома важне инфраструктурне пројекте.

"Србија и Косово добиће новац за пројекте, пут и модернизацију железничког саобраћаја. Све ће се се дешавати у економској сфери. Наравно да ће се отворити и остала питања о којима ће се преговарати крајем године или почетком следеће године уколико Трамп победи на изборима", рекао је Хаљими за портал Косово онлајн.

Хаљими притом одбацује могућност било каквог изненађења и политичког договора у Вашингтону.

"Што се политичког решења тиче, та прича је одавно готова. Имамо договор о размени територија и то ће се још мало одуговлачити, али ће се десити, пошто су са тим сагаласни САД, Србија, део албанских политичара и оно што је важно, Русија", тврди Хаљими.

Кинези нуде савез Путину. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА