Најновије

РУСКИ ЛЕТ КОЈИ РАСТЕРУЈЕ АМЕРИЧКЕ И БРИТАНСКЕ АВИОНЕ: Пресретање изнад Бернцовог мора!

Руско Министарство одбране саопштило је у четвртак да је њихов ловац МиГ-31 пресрео два америчка и британска авиона изнад вода Баренцовог мора.

МиГ 31 (Фото: РИА)

Министарство је у својој изјави рекло да је руска ПВО 3. септембра открила два ваздушна циља која су се приближавала границама руске државе.

Министарство је саопштило да је ловац МиГ-31 који припада Северној флоти полетео с циљем да их идентификује и спречи кршење граница руске државе.

Изјава се наставља: ​​„Руска посада идентификовала је два ваздушна циља, јер је утврђено да су то стратешки извиђачки авион РЦ-135 из ваздухопловствс Сједињених Држава и стражарски извиђачки авион Р.1 из британског ратног ваздухопловства“.

Додали су да се руски ловац вратио у своју станицу, након што су амерички и британски авиони променили курс у супротном смеру, а Министарство одбране је нагласило да се лет МиГ-31 одвијао „у строгом складу са међународним правилима за употребу ваздушног простора “.

Последњих месеци руске снаге биле су сведоци интензивирања извиђачких летова страних земаља у близини граница Русије, а сличан инцидент најављен је раније у четвртак, када је ловац МиГ-31 пресрео норвешки патролни авион типа Орион изнад Баренцовог Мора.

Како су се амерички бомбардери приближили Криму, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА