Најновије

ИРАН ПОЧИЊЕ СА ПРОИЗВОДЊОМ НОВЕ РАКЕТЕ: Способна да уништи далеке циљеве

Ирански министар одбране бригадни генерал Амир Хатами саопштио је да је Исламска Република у процесу производње крстарећих ракета са дометом од хиљаду километара.

Иранска ракета (Фото: Јутјуб)

У суботу је новинска агенција Фарс цитирала Хатамијев у интервјуу: „У поморском добру започели смо производњу поморских и противморских ракета домета већег од хиљаду километара, а на копну имају домет од око 1.400 километара, а на пољу крстарећих ракета које се лансирају из ваздуха “.

Министар је нагласио да су иранске ракетне способности "један од утицајних одбрамбених елемената на које се непријатељ осећа осетљивим", истичући да је Иран поставио највећи домет својих пројектила на 2.000 километара, у складу са одбрамбеним потребама и политиком земље.

„Усредсредили смо своје програме на повећање количине производње и надоградњу њених карактеристика, посебно окретности и диверзификације ракета, на начин који изненађује непријатељску ПВО“, додао је он.

Министар је изјавио да је Иран успео да обезбеди 90% потреба својих оружаних снага, упркос санкцијама које су му изречене, додајући да 5.700 компанија из приватног сектора тренутно сарађује са министарством у производњи важних  делова и инфраструктуре за одбрамбену индустрију.

Како је МиГ-31 сачувао руску границу, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА