Најновије

СТОТИНЕ ТЕНКОВА И ОКЛОПЊАКА УШЛО У СИРИЈУ: Трупе се гомилају код Идлиба (ВИДЕО)

Турска, која се крије иза Меморандума, активно повећава своје присуство у сиријском Идлибу, пиње портал РусВесна, позивајући се на своје изворе у Сирији.

Зурска војска у Сирији (Фото: Јутјун)

Током последњих шест месеци турска група се више него удвостручила. Број турског војног особља повећан је за 4 хиљаде, а оклопних возила за 300 јединица.

С тим у вези, број турских упоришта такође се много пута повећао. Од 27 турских положаја, 11 се тренутно налази јужно од границе „безбедносног коридора“ са распоређеноим тенковима и тешким наоружањем.

Анкара користи своје пунктове за задржавање сиријске војске, која би могла покренути офанзиву у провинцији као одговор на континуирано гранатирање милитантних група под турском контролом.

Истовремено, укупан број терористичких формација такође се повећао за више од 50% и почео је да броји више од 18 хиљада људи. Поред тога, активни пренос оружја и војне опреме од стране турске војске протурским милитантима значајно је повећао њихову борбену ефикасност.

Стога можемо једноставно закључити да се током турског присуства у региону ситуација око оружаног сукоба погоршала много пута и да има даљу тенденцију да се погоршава.

Како је Кијев одговорио на претњу ДНР, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА