Најновије

ЧАВОШКИ: Србија изгубила Вашингтонским споразумом (ВИДЕО)

Професор Правног факултета у пензији и члан САНУ Коста Чавошки изјавио је да је споразум потписан у Вашингтону "на штету Србије".

Коста Чавошки (Фото: HelmCast)

Професор Правног факултета у пензији и члан САНУ Коста Чавошки изјавио је да је споразум потписан у Вашингтону "на штету Србије".

"Није јасно зашто би Србија помагала економски своје непријатеље да, се они развијају. А косметски Арбанаси јесу наши непријатељи, јер су нам без наше сагласности узели део територије и прогласили државу", рекао је Чавошки гостујући у емисији "Скенирање" у продукцији Хелмкаста.

Он је анализирајући тачку по споразум који је председник Србије потписао у Вашингтону, 4.септембра, казао да су тим споразумом "заправо добили само Арбанаси".

"Србија се тиме обавезала на изградњу аутопута и пруге од Приштине до Мердара и Ниша. То нашем народу није потребно. Неће Срби из Митровице или из Грачанице ићи у Приштину да би хватали тај воз да иду до Ниша. А изградњу тог пута и те пруге плаћаћеми ми, грађани Србије. Уместо да се онима који нам отимају територију, отежава, њима се олакшава и економски помаже још њихов развој ", рекао је Чавошки.

Он је објаснио да, је код потписивања споразума примењено правило да" свака страна потписује по један примерак, а да нема заједничког потписа, како су се документа потписивања у 18.и 19.веку када се од  државе до државе стизало теже ."

" Међутим, овако потписан споразум оставља, Вучићу могућност да га не проследи Народној скупштини на радификацију и не објави у Службеном гласнику, што ће он вероватно и искористити како би прекрио суштину ", сматра професор Чавошки.

Говорећи о томе шта је предвиђено за језеро Газиводе Вашингтонским споразумом, Чавошки је казао да" то личи на ситуацију са дистриктом Брчко у Босни и Херцеговини".

Како је Захарова исмејала Вучића, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА