Најновије

ДВА НАЈВЕЋА АМЕРИЧКА САВЕЗНИКА НА БЛИСКОМ ИСТОКУ У МЕЂУСОБНОМ КЛИНЧУ! Израел се жестоко противи: Неће они да парирају нама у супериорности!

У петак је израелски министар обавештајних послова Ели Кохен најавио да ће се Израел чврсто супротставити продаји ловаца Ф-35 и другог напредног оружја Уједињеним Арапским Емиратима.

Ф-35 (Фото: Pixabay)

Коен је рекао, “Против тога смо, нећемо пристати ни на један купопродајни уговор ... и супротставићемо се продаји било ког оружја које би нашкодило израелској квалитативној војној супериорности, укључујући Ф-35”.

Министрови коментари су уследили када су медији известили да су Израел и УАЕ спремни да присуствују церемонији потписивања споразума о нормализацији у Вашингтону у наредних десет дана.

Коен је подржао Нетанијахуове изјаве у вези са Ф-35, рекавши: “Присуствовао сам састанцима кабинета. Данас сам разговарао са премијером који је категорично рекао да нема сагласности (по том питању) и он није пристао на то”.

Раније је израелски премијер Бењамин Нетанијаху демантовао извештај Њујорк Тајмса, у којем се наводи да је тајно пристао да се УАЕ снабдевају напредним стелт ловцима Ф-35, иако је јавно изразио противљење томе.

У вези са церемонијом потписивања, у извештају Канала 12 са седиштем у Израелу наведено је да би она могла бити одржана 13. септембра, што се поклапа са двадесет седмом годишњицом потписивања и Споразума из Осла између Израела и Палестине 1993. године.

Шта је амерички обавештајац признао о њиховој стратегији у Сирији, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА