Најновије

СТРАТЕГИЈА ВАШИНГТОНА У СИРИЈИ ЈЕ ТОТАЛНА ЗБРКА И КАТАСТРОФА! Амерички обавештајац признао: Водимо бесконачне ратове да би сачували нафту!

У новом чланку објављеном ове недеље, Њузвик је цитирао неименованог старијег САД-а обавештајног званичника који је рекао да је америчка стратегија која је у току у Сирији "тотална збрка и катастрофа" како се ближе следећи председнички избори у новембру.

Америчка војска (Фото: marines.mil)

Иако “оба кандидата обећавају да ће окончати бескрајне ратове које су водили њихови претходници”, како истиче Њузвик, САД тренутно нема стратегију за Сирију.

Према чланку, “САД нема стратегију (за Сирију), осим да обезбеди трајни пораз Исламске Државе и да заузме сиријска нафтна поља.”

Ситуација се свакодневно компликује чињеницом да су руске оружане снаге успеле да успоставе седиште у ваздухопловној бази Ал-Камишли на североистоку Сирије, која је недалеко од неких америчких постројења.

У међувремену, Њузвик је цитирао гласноговорницу Пентагона Џесику Мекнулти која је рекла да коалиција предвођена САД-ом не координира нити дели обавештајне податке са Русијом у Сирији.

“Повремено смо случајно обавештени о планираним руским нападима на циљеве ИД-а западно од реке Еуфрат, као део наше рутинске комуникације у сукобу“, истакла је она.

Међутим, ово се показало великим дебаклом за САД. Оружане снаге у Сирији недавно су учествовале у несрећи са америчком патролом.

До несреће је дошло услед хајке “мачке и миша” у коју су били умешане руске и америчке снаге у близини пограничног града Ал-Маликијах на североистоку Сирије.

Сједињене Америчке Државе за несрећу су окривиле Русију, која је пак кривицу пребацила на америчке снаге.

Да ли ће Америка до 2030. имати оружје да уништи Кину и Русију, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА