Најновије

ПАТРИЈАРХ СЕ ОГЛАСИО НАКОН СПОРАЗУМА У ВАШИНГТОНУ: Ово је став СПЦ

Патријарх српски Иринеј рекао је да још није довољно упознат с детаљима уговора постигнутог у Вашингтону, а који се тичу цркве, да би могао да оцени да ли ће он обезбедити заштиту српске православне баштине, имовине, свештенства и верника.

Патријарх Иринек (Фото: Јутјуб)

"Ми још нисмо упознати са детаљима, осим дела објављеног у штампи, тако да самим тим нисмо у могућности да одговоримо на ваше питање", навео је патријарх српски Иринеј у писаном одговору Танјугу.

У одговору агенцији,  патријарх Иринеј истиче да је јавности већ познат став Српске православне цркве поводом свих проблема који се тичу јужне српске покрајине, Косова и Метохије.

Патријарх је тако одговорио на питање Танјуга да ли је задовољан споразумом који је председник Александар Вучић постигао у Вашингтону, а који се тиче заштите религијских објеката и имплементације судских одлука, као и безбедности верских објеката, српских свештеника и српских верника.

Танјуг је упутио патријарху и питање да ли верује да ће ауторитет моћне државе какве су САД гарантовати поштовање договора, да ли је с председником Вучићем разговарао о сусрету у Вашингтону пре његовог одласка и дао му неки савет.

Када ће бити формирана нова влада у Црној Гори, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА