Најновије

Меркелова запретила Путину, на столу и Северни ток: Колико ће Европи бити "хладно"?

Канцеларка Ангела Меркел ставила је гасовод Северни ток 2 на сто и не искључује могућност да њиме прети као потенцијални одговор руском председнику Владимиру Путину, због тровања опозиционог лидера Алексеја Наваљног.

Меркел и Путин (Фото: РИА)

Док расте притисак на Немачку да одустане од завршетка гасовода Северни ток 2, захваћеног дипломатским сукобом САД-а, Русије и Немачке, аналитичари говоре да ли ће Европи и Немачкој заиста бити потребан гас који би се њиме допремао, барем следећих неколико година.

Градња, односно заврштеак Северног тока 2 је заустављен је због америчких санкција, а напетост између Немачке и Русије ескалирала је од тровања Наваљног.

Европа је за то време, пише Блоомберг, преплављена јефтиним гасом и потражња ће вероватно да остане стабилна.

Русија и Немачка тврде да је Северни ток 2 витална линија која ће надокнадити све мању европску производњу. Међутим, гас годинама стиже другим гасоводима и танкерима чак из САД-а и Катара, а европске референтне цене више су него преполовљене од врхунца 2018. године.

Додаје како се, када је 2015. године договорена градња Северног тока 2, на природни гас широко гледало као на гориво које ће бити пожељно поред енергије из ветра и сунца. Од тада су трошкови обновљиве енергије нагло пали, слабећи позицију фосилних горива.

Немачка запретила Белорусији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА