Најновије

ИЗРАЕЛСКИ МЕДИЈИ: Србија неће преместити амбасаду у Јерусалим, ако Израел призна Косово

Србија неће преместити амбасаду у Јерусалим ако Израел призна Косово и признање Косова заострило би односе са Србијом, пише Џерузалем пост позивајући се на извор близак председнику Србије Александру Вучићу.

Јерусалим (Фото: Pixabay)

Израелско признање Косова као независне земље заоштриће односе са Србијом, упркос томе што је то у оквиру споразума које су балканске земље потписале у Белој кући, тврди за израелски лист извор близак председнику Србије Александру Вучићу.

"Србија неће преселити своју амбасаду у Јерусалим ако Израел призна Косово као независну земљу", рекао је извор, који је, како се наводи, добро упознат са споразумом потписаним у Вашингтону.

"Штавише, овај потез Израела нашкодио би иначе блиским односима између Израела и Србије и они никада више неће бити исти. Толико је једноставно", каже извор.

Извор је додао да "многи тврде да би Израел који призна Косово био попут земаља које једнострано признају 'Палестину'".

Џерузалем пост преноси саопштење Вучићевог кабинета да је прошле недеље дошло до "велике расправе" између председника Србије и америчких преговарача око израелског признања Косова.

"Мислили су да треба да позовемо Израел да призна Косово, а ми смо рекли да не можемо јер то подрива нашу политику. Рекли смо да ако се Израел и Приштина сложе око тога - у реду", изјавио је Вучић.

"Такође смо рекли Израелу да ће ако буду поштовали Србију наша земља преместити амбасаду у Јерусалим", рекао је председник.

Џерузалем пост пише да би "поштовање Србије" могло значити непризнавање Косова.

Раније ове године, Србија је најавила да ће отворити трговинску канцеларију у Јерусалиму и шаље делегацију у Израел ове недеље с тим циљем.

Зашто је документ који је Вучић потписао један од најчуднијих, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА