Најновије

СВИ СМО ГЛЕДАЛИ У ПОГРЕШНОМ ПРАВЦУ: Ни Немци ни Пољаци - Лукашенко открио ко је водио пресретнуте разговоре о Наваљном

Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да разговор који су пресреле белоруске специјалне службе нису водили „ни Немци ни Пољаци“, него Американци.

Лукашенко (Фото: РИА)

„То је сада власништво шефа ФСБ-а Александра Бортњикова. Не могу дати некоме да чује снимак. Имамо само копију, а оригинал не. Енглески језик (је у питању), не разговарају ни Немци, ни Пољаци, него Американци, без сумње, јер је енглески код Американаца специфичан“, објаснио је Лукашенко.
Према његовим речима, у Белорусији је формиран „најбољи центар за контролу радио-електронске обавештајне службе и имају одличне војне стручњаке“.

Лукашенко је рекао да је одлучио да објави пресретнути разговор о руском блогеру Алексеју Наваљном, јер је председник Русије Владимир Путин његов пријатељ, који му је помогао. 

Лукашенко је рекао да много тога зна, али да неће више ништа рећи, као и да је хиљаду пута размислио пре него што је објавио те информације, али да је то учинио због свог пријатеља Путина.

Председник Белорусије је додао да се не треба шалити са пресретнутим разговором, јер Минск поседује „много таквих информација“.

Рад портала Правда можете подржати куповином књига из наше интернет продавнице, књиге и цене можете погледати ОВДЕ.

„Не опуштајте се. То је тек почетак. Американци дуго играју. Да, ми смо пресрели разговор, ма колико се ви смејали томе. То је прави разговор, можемо вам дати да чујете прави снимак. То припада Федералној служби безбедности (Русије). Зато се не шалите с тим, имамо брдо таквих информација. Али та је јавно објављена“, рекао је Лукашенко у интервјуу руским медијима.

Белоруски председник је истакао да ће се ускоро сви уверити да „то није било ништа, да је то тек почетак“.

Подсетимо, немачка влада је, позивајући се на лабораторију Бундесвера, саопштила прошле недеље да је Наваљни отрован супстанцом из групе хемијских бојних отрова „новичок“. Белоруски председник Александар Лукашенко је потом саопштио да је пресретнут разговор Варшаве и Берлина и да је изјава немачке канцеларке Ангеле Меркел о тровању руског опозиционара Алексеја Наваљног — фалсификат. Берлин и Варшава су демантовале ту вест.

У Србији следи цунами отказа, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА