Најновије

ТРАМП ЗАРАТИО СА ПЕНТАГОНОМ: Председник жестоко напао амерички војни врх!

Амерички председник Доналд Трамп урадио је оно што није учинио ниједан шеф Беле куће пре њега, а то је да јавно нападне војни врх оружаних снага САД и оптужи Пентагон да води ратове како би се увећавао профит наменске индустрије.

Трамп (Фото: flickr. com)

- Знам да војни врх није у љубави са мном, али војници јесу. Врх Пентагона није јер не жели ништа друго осим да води ратове како би све оне "дивне" компаније из индустрије наоружања, које производе бомбе, ракете и авионе, биле срећне и задовољне - рекао је Трамп.

Против њега од краја прошле недеље траје најновија кампања медија наклоњених председничком кандидату демократа Бајдену, који тврде да је Трамп 2018. током посете Француској поводом обележавања 100. годишњице од окончања Првог светског рата за америчке војнике који су тамо погинули рекао да су били "лузери". Разлог за кампању могло би да буде то што Трамп стиже Бајдена у анкетама пред новембарске изборе, пошто се изгледа играње на карту на рачун расних сукоба и демократске заштите Афроамериканаца није довољно исплатило овој странци, па је сада потребан удар Трампа из војске, коју подржавају сви у САД, без обзира на боју коже. Наводи се да су бројни војни команданти и руководиоци у Пентагону анонимно казали за ЦНН да су односи са председником државе све напетији.

Извештаји о Трамповом наводном вређају страдалих америчких војника емитовани су и на Фокс њузу, некада републиканцима отворено наклоњеном медију, који се у последње време окренуо против Трампа. Шеф Беле куће је све те наводе жестоко демантовао.

Болтон сада брани шефа Беле куће

Занимљиво је да се бивши саветник за националну безбедност Беле куће Џон Болтон, који је добио отказ и касније објавио књигу којом је покушао да компромитује Трампа, умешао у актуелну причу о Трамповом наводном вређању америчких војника погинулих у Првом светском рату, али је неочекивано стао на страну бившег шефа. Болтон је за Њујорк тајмс казао да је био са Трампом у посети Француској 2018. и да "није чуо" да овај страдале војнике назива "лузерима".

Назвао Бајдена глупим и затражио извињење

Након што је Бајден оптужио Трампа да начином на који управља кризом око коронавируса доводи у опасност животе Американаца, Трамп је Бајдена назвао "глупим" и затражио извињење због противљења вакцинацији. Председник САД је најавио да ће вакцина против КОВИД-19 бити спремна можда и пре избора, на шта је Бајденова демократска кандидаткиња за потпредседницу Камала Харис рекла да она не би веровала Трампу када је реч о вакцини пре избора, док је Бајден позвао Американце да послушају научнике.

САД покренуле нови талас биолошких истраживања са екстремно патогеним агенсима. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА