Најновије

ШЕФ ИХ ПУСТИО НИЗ ВОДУ: Неко добио утешну функцију, неко чека Вучићеву милостињу! (ВИДЕО)

Десет министара који су обављали ову функцију у претходном мандату, после избора који су одржани 21. јуна остали су без фотеље у новој Влади. Иако су неки добили нове "утешне" функције, неки су потпуно остали без ангажмана.

Александар Вучић. (Фото: Јутјуб)

Расим Љајић - бивши министар трговине, туризма и телекомуникација

У априлу 2014. године изабран је за потпредседника Владе и министра за трговину, туризам и телекомуникације. На тој функцији је остао и након избора одржаних у априлу 2016, а исте функције задржао је и у новој Влади Србије на чијем челу је, од 29. јуна 2017, Ана Брнабић. 

Младен Шарчевић - бивши министар просвете

Александар Вучић га је још као мандатар предложио за министра просвете, науке и технолошког развоја 2016, али је на истој функцији остао и након реконструкције Владе 2017. године, када је дотадашњи премијер Александар Вучић преузео функцију председника државе.

Горан Кнежевић - бивши министар привреде

Био је потпредседник странке и председник Градског одбора Српске напредне странке Зрењанин. Од 28. маја 2016. године није потпредседник странке, а тада је на Скупштини СНС изабран за члана Председништва. Почетком августа 2016. изабран је за министра привреде. 

Зоран Ђорђевић - бивши министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

Прво је изабран за министра одбране изабран 2. марта 2016, након што је са те функције смењен Братислав Гашић. Ту функцију задржао је и у новој Влади Србије, изабраној у августу 2016, да би у кабинету премијерке Ане Брнабић, формираном на лето 2017, наследио Александра Вулина у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Нела Кубуровић - бивша министарка правде

Почетком августа 2016. постала је министарка правде. Чланица је Председништва Српске напредне странке. 

Ивица Дачић - бивши министар спољних послова

У априлу 2014. године изабран за првог потпредседника Владе и министра спољних послова. Ту функцију је задржао и након избора у априлу 2016. и у новој Влади Србије на чијем челу је, од 29. јуна 2017, Ана Брнабић. После избора 21. јуна изабран је за председника Скупштине Србије. 

Александар Антић - бивши министар рударства и енергетике

Након избора 2014. године постао је министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије, а ту функцију је задржао и након избора одржаних у априлу 2016. Након избора остао је без министарске фотеље, али је изабран за директора Коридора Србије. 

Славица Ђукић Дејановић - бивша министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику 

Након што је јула 2012. формиран кабинет Ивице Дачића Славица Ђукић Дејановић је именована за министарку здравља. На тој функцији била је до избора 2014, на којима је избрана за посланицу у Скупштини Србије. У августу 2014. године именована је за директорку клинике „Др Лаза Лазаревић“. У августу 2016. изабрана је за министарку без портфеља, и бавила се популационом политиком, превенцијом насиља и заштитом угрожених и осетљивих група.

Владан Вукосављевић - бивши министар културе

Од 2013. до 2016. године налазио се на челу Секретаријата за културу Града Београда. За министра културе и информисања изабран је у августу 2016.

Горан Триван - бивши министар за заштиту животне средине

Председница Владе Србије Ана Брнабић предложила га је за министра за заштиту животне средине, и од 2017. године Триван је обављао ову функцију.

Гренел послао бруталну поруку Бајдену и потпредседници! Више о томе ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА