Најновије

ГРИГОРИЈЕ ДОБИО ОДГОВОР: "Имамо, не 300, већ 700 младих људи, али..."

Владика Григорије би прво требало да скине мантију, па онда да уђе у политику, не треба нам да прави поделе у цркви. Ми имамо, не 300, већ 700 младих, еминентних и храбрих људи спремних да се боре и жртвују за Србију, али се неће ставити ни у службу владике Григорија, нити Вучића, нити било кога из пропале опозиције, већ ћемо сами градити свој пут, рекао је за Правду Миљан Јовићевић, председник "Покрета свих нас" коментаришући најаву владике Григорија да ће окупити 300 младих људи спремних да се жртвују.

Владика Григорије није очекивао овакав одговор (фото: Јутјуб)

- Ако је владика мислио да ће у Србији проћи "црногорски сценарио", вара се. Не могу се поредити литије у Црној Гори са Србијом. Тамо је црква била директно угрожена накарадним законом и постојао је пројекат потпуног затирања српске цркве у Црној Гори – оцењује Јовићевић.

Он је казао да наша елита, политичка, позициона и опозиција, није уопште свесна догађаја у свету.

- Долази до великих промена у Западном свету, који је пред банкротом. Ова такозвана пандемија представља тачније биолошки рат, чиме је планирано да доведе до новог ресета, док наша јавност ћути и не даје нека виша саопштења поводом тога. Очекује се велика криза и у Србији, буџет је у дефициту 5-6 милијарди еура. Дефицит ће се вероватно надоместити продајом ЕПС-а и других јавних предузећа, попут водовода. Хитно морамо вратити економски суверенитет – упозорава Јовићевић.
Он сматра да би први потез морао бити повраћак контроле над Народном банком Србије и дозвољавање ограничене примарне емисије, “која ће се расподељивати у одређене гране индустрије”.

Миљан Јовићевић, лидер “Покрета свих нас” (фото: Фејсбук/Миљан Јовићевић)

Како је рекао, не сме се дозволити да иједан млад човек више оде из Србије.

- Учинићемо све да политичке фигуре од 90-тих па до дана данашњег, на челу са Александром Вучићем буду део прошлости. За њих више нема места на политичкој позорници, а то ћемо им доказати искључиво друштвеним залагањем, радом, иновативношћу, конкретним политичким програмом, а пре свега да им докажемо оно што је и сам наш слоган Покрета – а то је “ИСТИНА ЈЕ ЈЕДИНА ПРАВА ПОЛИТИКА”! – казао је он, додавши да је неопходна И велика љубав према Србији и сваком човеку понасооб.
Јовићевић је оценио да долази талас нових, младих људи, “који цене ову државу и који ће без арбитраже са стране учинити све за њу”.
- Политички индивидуализам мора отићи у прошлост! – поручује на крају председник Покрета свих нас.

А Покрет за одбрану КиМ обрушио се на председника САНУ. о томе опширнијеОВДЕ.

Извор: Правда/Н.Б.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА