Најновије

Покрет за одбрану КиМ: Председник САНУ поново изговорио речи које изазивају осећање стида

Као и пре неколико година, када нас је господин Костић „обавестио“ да „Косово није наше, ни de facto нити de iure“, с институционално највишег места у српској науци и уметности изнова су изговорене речи о Косову и Метохији које код пристојних људи изазивају осећање стида, већ и стога што су такве речи морали чути.

Покрет за одбрану КиМ (Фото: Јутјуб)

Саопштење преносимо у целости:

'’Председник САНУ, проф. Владимир Костић, поново се огласио на начин који не доликује ниједном грађанину Србије, ниједном Србину и, најпосле, ниједном честитом човеку, будући да се насиље и зло не могу претпоставити слободи и добру.

Као и пре неколико година, када нас је господин Костић „обавестио“ да „Косово није наше, ни de facto нити de iure“, с институционално највишег места у српској науци и уметности изнова су изговорене речи о Косову и Метохији које код пристојних људи изазивају осећање стида, већ и стога што су такве речи морали чути. Ако протеклих година није схватио да су прека решења, противна виталним интересима државе и народа, недопустива, није ни морао наново да се размеће својим игнорантским ставовима. Његово инсистирање на ампутацији Косова и Метохије сада већ делује као упорно инаћење које одговара само наопаким политичким приликама.

С политички некомпетентним и етички неприхватљивим исказима академика Костића о Косову и Метохији, те о прошлости и будућности српског народа, нема смисла полемисати.

Ипак, у околностима уочљиве пасивности САНУ и српске научне заједнице поводом најновије, мало је рећи, штетне Костићеве изјаве, дужност нам је да подсетимо најширу јавност да научне институције не смеју бити заклон за такво деловање, а право на „слободу другачијег мишљења“ маска за неодговорни дискурс о кључном државном питању, ма од кога долазио'’, наводи се у саопштењу Покрета за одбрану Косова и Метохије.

Саопштење је потписало председништво покрета у саставу: Митра Рељић, Слободан Самарџић, Богољуб Шијаковић, Милош Ковић и Часлав Копривица.

Шта се тачно догодило у Рачку, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда/Стање ствари

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА