Најновије

ДРАМА У АМЕРИЧКИМ ОДРЕДИМА: Иранска војска најавила нови потез у Црвеном мору!

Иранска војска најављује нови потез у Црвеном мору. У среду је иранска војска најавила нови потез у Црвеном мору, који би јој омогућио да заштити иранске интересе у овом региону.

Иранска подморница. (Фото: Јутјуб)

Начелник Генералштаба иранских оружаних снага генерал-мајор Мухамед Багери рекао је у среду, како је пренела новинска агенција "Тасним" да ће "извршити поморске патроле у ​​Црвеном мору".

Према Багерију, нове патроле појачаће способност иранске војске да осигура своје поморске воде и надгледа активности својих непријатеља.

- Вратићемо Црвено море у којем су се наши трговачки бродови суочили са одређеним ограниченим нападима у нашем поморском опходном подручју и пружићемо потпуну сигурност нашим бродовима и нашој нафтној и комерцијалној флоти у том мору - рекао је Багери.

Ирански шеф кабинета је рекао да ће ове нове мере такође спречити непријатеље Исламске Републике да покажу своју снагу премештањем ратних бродова кроз Црвено море.

- Непријатељ добро зна да је његова моћ празна и исцрпљена, а оно што данас видимо у њиховој земљи знак је почетка периода пада америчке моћи као злочиначког система, који приказује државни тероризам у различитим димензијама - нагласио је генерал.

- Прошле недеље смо били сведоци откривања подземне ракетне базе која припада морнарици Револуционарне гарде. Имали смо и покрет два стратешка  брода важна Исламској Републици Иран, а сведоци смо повећања одбрамбених снага ових снага.

Вучић дивљао на путу брзином од 179км/ч! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА