Најновије

БРИСЕЛ У ПЛАМЕНУ! Избили велики нереди: Запаљена полицијска станица, радње разбијене, полицијски аутомобили уништени (ВИДЕО)

Демонстранти у Бриселу, главном граду Белгије, запалили су улаз полицијске станице и полицијско возило током протеста због смрти тинејџера афричког порекла који је преминуо након што га је привела полиција.

Брисел у пламену (Фото: Јутјуб)

Стотине грађана окупило се пред полицијском станицом, у близини железничке станице у северном делу Брисела, на протестима због смрти младића (23) афричког порекла Ибрахима Барије, јавила је агенција Анадолија.

Током протеста могле су се чути пароле "Живот црнаца је важан", "Правда за Ибрахима", "Полицајци убице", а демонстранти су потом почели да бацају камење на полицијску станицу, на што су припадници снага безбедности одговорили коришћењем воденог топа.

Демонстранти су нешто касније запалили улаз полицијске станице и полицијски аутомобил, додаје се у тексту Анадолије.

Током нереда разбијена су стакла на бројним полицијским аутомобилима, а демонстранти су оштетили банкомате и радње у оближњим улицама.

Демонстранти су камењем погодили и возило белгијског краља Филипа, које је случајно пролазио регијом у којој су протести трајали, а засад није познато да ли је у том тренутку у возилу био краљ.

Неколико демонстраната је повређено и пребачено у болницу, а више демонстраната је приведено.

Полиција је привела Ибрахиму Баријеа с образложењем да се није придржавао мера предузетих у оквиру борбе против корона вируса.

Барије је мобилним телефоном снимио видео полиције, а затим побегао.

Потом је ухапшен и одведен у полицијску станицу, сат времена касније изгубио је свест, а умро у болници у коју је пребачен, па је тужилаштво покренуло истрагу о смрти младића.

Ђукановић у изузетно тешком здравственом стању из Подгорице пребачен на лечење у Париз. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА