Најновије

НИШТА ОД ПОПУШТАЊА МЕРА У ЈАНУАРУ?! Др Кон о епидемиолошкој ситуацији и могућем продужењу радног времена

Упркос нешто бољој епидемиолошкој ситуацији с корона вирусом у претходном периоду, мере које су на снази остаће непромењене највероватније до краја јануара, каже епидемиолог и члан Кризног штаба за борбу против корона вируса, Предраг Кон.

Предраг Кон (Фото: Јутјуб)

Он наводи да се у Србији још увек бележи велики број заражених на дневном нивоу, те да још не можемо говорити о брзом попуштању мера.

- Још имамо делом неповољну, а делом нестабилну ситуацију, зависно од дела Србије. Београд још увек има близу 600 новозаражених на дневном нивоу. То је висок број. Дакле, не можемо говорити о неком брзом попуштању. Треба да се, укупно гледано, спустимо на двоцифрен број да бисмо уопште могли да причамо о томе, а ми смо још на четвороцифреним бројевима, тако да смо још далеко од тога - каже др Кон и додаје да ће "продужења радног времена за неке објекте бити, али, вероватно, уз жестоко противљење медицинског дела кризног штаба".

Ипак, ни то не очекује до краја овог месеца.

- Јако је важно да, ако се спушта активност вируса, не дозволимо поновно подизање. Ми већ имамо врло релаксиране мере. Вероватно ће у кризном штабу бити борба да се неким објектима продужи радно време за неки сат, али о томе ће бити речи у наредном периоду. Мислим да током јануара нема ни говора о томе - наглашава Кон за Курир и додаје да на важеће мере нису стављени рокови, а да "нема ни теоретске основе да се нешто толико промени у другој половини јануара да би дошло до попуштања мера".

Што се одзива за вакцинацију тиче, Кон каже да очекује да ће он бити још већи.

- Врше се озбиљне припреме за вакциналне пунктове и велике центре, као што ће бити Сајам. Истовремено припремају се екипе у оквиру домова здравља. Ту има много посла, који се обавља и сада док још нема великог броја вакцина - наводи Кон за Курир, који грађанима саветује да се одлуче за прву вакцину која је доступна и до које могу да дођу, како би што пре добили заштиту.

Ђукановић у изузетно тешком здравственом стању из Подгорице пребачен на лечење у Париз. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА