Најновије

ОВО СЕ КРИЈЕ ИЗА ВУЧИЋЕВЕ ПОСЕТЕ ХИЛАНДАРУ: Шта је Григорије рекао Караџићу и Младићу? (ВИДЕО)

Посета Александра Вучића Хиландару на Божић покушај је да се пронађе алиби за коначно и трајње одрицање од Косова и Метохије. Јер то нам предстоји након доласка Бајдена на власт у Америци и споразума који је Вучић потписао са сепаратистима у Вашингтону, изјавио је Младен Обрадовић, председник Светосавског савеза „Образ“ гостујући у емисији Реч продукције Хелмкаст.

Младен Обрадовић (Фото: ХелмКаст)

Он је казао да Вучић и од посете Хиландару прави ријалити и медијски спектакл.

– То није одговорност монаха, то је Вучићева срамота. Монаси сваког примају чистог и отвореног срца, а на савести је сваког човека да ли ће он отићи тамо и вратити се као стари и непоправљени човек – сматра Обрадовић.

Он је навео да имамо посла са човеком коме нимало није стало до српских интереса, „већ до останка на власти по сваку цену“, а у ствари све ради „одржавања личног имиџа и истовремено добрих односа са својим налогодавцима са Запада, док се у јавности представља као наводни патриота“.

– Волео бих да посета Хиландару има везе са преображајем у души тог човека, али све што се дешавало није указивало на то. Чим се вратио са Свете Горе, он узима у одбрану председника САНУ Владимира Костића и каже „не знам што га ви нападате“. А Костић скандалозно тврди да смо изгубили Косово и Метохију, и не први пут, он је то већ изјављивао кад је постао председник САНУ – подсетио је Обрадовић.

Лидер Образа примећује да за све ове године САНУ „није изашла са озбиљним утемељењим предлогом како да одбранимо Косово и Метохију“.

Обрадовић је рекао и да нам је потребан председник Србије „који истински верује у Бога“, те да на примеру Русије видимо како се та земља уздигла када је на њено чело дошао Владимир Путин који је, како је рекао, искрени верник који посећује литургије и моли се.

– Вучић је налазио пример у протестантском моралу, он више поштује Мартина Лутера, него владику Николаја Велимировића. Шта да очекујемо од таквог човека? Па се дивио Веберу, па Брозу, па му је Мурат величина! У сваком другом проналази узор, само не проналази узор у нашој светој Србији, у нашој традицији, у нашој ослободилачкој борби за крст часни и слободу златну – нагласио је Обрадовић.

Како је навео, Вучић је човек који је дошао на власт зато што је „обећао да ће продати и предати Косово и Метохију, и то и ради“.

– Сваки споразум који је потписао био је гори од претходног – примећује он.

Обрадовић је указао и на који начин се Вучић наругао Русији, и „гурнуо им прст у око“.

Он је изнео и своје мишљење о владици Григорију који се намеће за политичког лидера у последње време.

Под којим условом Додик враћа икону, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда/ХелмКаст

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА