Најновије

РУСИ И САА СТИЖУ У ЗОНУ ТУРСКО-КУРДСКОГ СУКОБА: Стигао авион пун војне полиције и опреме (ВИДЕО)

Раније је Русија званично најавила распоређивање заједничких руско-сиријских пунктова у подручју Аин Иса, први пут је то постало познато 28. децембра 2020. године. У петак је војно-транспортна авијација руских ваздухопловних снага започела пренос снага за јачање руске војне полиције у провинцијама Рака и Хасеке, где је ситуација недавно ескалирала у вези са сукобом између Турака и Курда, пише портал Рускаја Весна позивајући се на изворе из сиријске војске.

Руска војна полиција (Фото: РИА ФАН)

Према извору из сиријских снага безбедности, данас је први авион Ил-76 стигао у Камишлију, а наредних дана биће појачани пунктови у региону Тел-Тамр и у неким другим насељима дуж аутопута М4, на деоници Камишлија-Алепо. Појачање војне полиције, које стиже у провинције Рака и Хасеке, прошло је посебну обуку и обезбедиће даље безбедно кретање цивила и робе дуж ауто-пута.

Као што је руски портал раније писао, 12. јануара други конвој руских оклопних возила стигао је у Аин Ису ради појачања.

Подсетимо, од 20. децембра 2020. године избиле су жестоке борбе између милитаната подржаних од Турске и курдских милитаната на подручју операције '’Извор мира'’. Северно од града Аин Исса трајали су сукоби до 28. децембра. Тада се, након хитног јачања заједничких руско-сиријских пунктова и договором страна, ситуација стабилизовала. Настављен је цивилни саобраћај између провинција Хасеке и Алепо.

Од почетка јануара на аутопуту М4, руска војна полиција пратила је, према различитим проценама, преко 1.500 возила и више од 3.500 цивила из региона, који је крајем 2020. године био на ивици хуманитарне катастрофе због гранатирања.

Масовно јачање руске војне полиције на подручју од Тел Тамре до Аин Исе помоћи ће у одржавању стабилности у региону.

Куда су за то време кренули амерички бомбардери, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА