Најновије

ОТИМАЛИ БИ СВЕ ШТО ЈЕ СРПСКО! Приштина поново провоцира - боре се да лажна држава буде примљена у UNESCO

Министарка културе, омладине и спорта у одлазећој влади лажне државе Косово, Вљора Думоши, изјавила је приштинским медијима на албанском језику да ће ускоро бити припремљена сва потребна документа за пријаву тзв. Косова у UNESCO.

Приштина. (Фото: Јутјуб)

Наиме, она је према наводима албанских медија нагласила да је "приступање тој организацији политичко питање" и изразила наду да ће "процес приступања односно уласка у UNESCO Косово остварити уз помоћ међународних партнера".

- На моје велико инсистирање започели смо са списком духовног наслеђа како бисмо истакли наш најлепши део и направили њихов досије. Морамо да се припремимо као Косово за пријаву за Унеско. Прошли пут за врло мало гласова нисмо ушли, али добили смо добру лекцију, да као институције изнутра морамо да се ангажујемо да померимо процес напред - рекла је Думоши приштинским медијима додајући да ће се све неопходне припреме спровести брзо и проследити UNESCO-у.

Иначе, досадашњи покушају приступа такозване државе Косова UNESCO-у осујећени су због односа већинског албанског становништва према културним и верским објектима Српске православне цркве, а који према оценама познаваоца културног наслеђа на КиМ чине више од 90 одсто културне баштине док су Високи Дечани, задужбина светог цара Стефана Дечанског, Пећка Патријаршија, Грачаница задужбина краља Милутина, као и Богородица Љевишка четири светиње које се налазе на листи UNESCO-а.

Турске снаге доживеле пакао на фронту! Жртве на све стране! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА