Најновије

МИЛО ПРЕГАЖЕН! Скупштина Црне Горе поново усвојила измене Закона о слободи вероисповести! (ВИДЕО)

Скупштина Црне Горе поново је данас усвојила усвојила измене Закона о слободи вероисповести које је 29. децембра прошле године председник ове државе Мило Ђукановић вратио на поновно одлучивање.

Мило Ђукановић. (Фото: Јутјуб)

Заседање је почело око 13 сати, са сат времена закашњења, а у парламент су стигли сви министри и премијер Здравко Кривокапић. Такође, постоји кворум за рад, јер је у сали присутан 41 посланик, навео је на почетку седнице председник парламента Алекса Бечић.

Како "Вијести" наводе, у Скупштини је и посланик опозиције Генци Ниманбегу, док су посталници других опозиционих странака раније најавили да неће присуствовати заседању.

Непосредно пред почетак седнице, испред зграде Скупштине у Подгорици окупио се мањи број присталица патриотских организација са заставама Црне Горе и НАТО-а. Окупљени носе натписе: “Стоп фашизму”, “Но пасаран”, “Не цртајте мете”, “Стоп пријетњама”, “Не кршите Устав”...

Присутни су и припадници Министарства унутрашњих послова.

Осим измена Закона о слободи вероисповести, Мило Ђукановић је крајем децембра вратио и измене Закона о кредитним институцијама, санацији кредитних институција и фискализацији у промету производа и услуга.

Све то урадио је јер је довео у питање постојање кворума у децембру када је Скупштина Црне Горе гласала о овом законима.

Иначе, у поновном изјашњавању посланика не води се расправа, већ се само гласа.

Поднета прва тужба против НАТО савеза због осиромашеног уранијума! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Tанјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА