Најновије

ОВО НЕ СЛУТИ НА ДОБРО! БАЈДЕНОВ "МИНИСТАР РАТА" ОДМАХ УДАРИО ПО КИНИ И РУСИЈИ! Москва и Пекинг су глобална претња безбедности!

Сматрам да су у Националној стратегији одбране из 2018. године Кина и Русија исправно назване главним изазовима који нарушавају глобалну атмосферу безбедности. Ипак, мислим да је Кина главни приоритет због успона и обима њене војне модернизације, рекао је Џеј Остин током саслушања у Сенату.

Генерал Остин (Фото: Јутјуб)

Пензионисани генерал америчке војске Лојд Џеј Остин слови као министар одбране у Бајјденовој администрацији.

- Руска претња наставља да се развија у правцу који подразумева 'тврду' и 'меку' силу уз употребу хибридне тактике. Такве операције су вишеслојне, сложене и усмерене на ширење руског утицаја у читавом свету - каже Остин и додаје:

- Пентагон у многим аспектима хибридне војне стратегије не може да постигне успех без јединствених, интегрисаних напора партнера из других институција и савезника, посебно у сфери дипломатије, наоружања, као и у безбедносној, обавештајној и информативној сфери.
 
- Климатске промене активно мењају природни пејзаж Арктика и стратешки баланс. Арктик убрзано постаје регион геополитичке конкуренције и ја сам озбиљно забринут због нагомилавања руских оружаних снага и агресивног понашања Русије на Арктику и целом свету. Исто тако сам забринут због намера које Кина испољава у том региону - рекао је Остин.

Како је истакао, ако његов избор за шефа Пентагона буде потврђен он ће размотрити ситуацију и посаветовати са савезницима и партнерима у погледу стратегије, размештања снага и наоружања неопходних за одржање стабилности на Арктику, као и у циљу заштите Америке, њених економских интереса и обуздавања агресије.

- Космос је већ постао поприште конкуренције великих држава. Активности Кине и Русије у космосу представљају озбиљну и нарастајућу претњу националним интересима САД у области безбедности - додао је Остин.

- Војно-поморска активност Русије у Црном мору и у источном Средоземљу је вероватно има за циљ подршку притиску који је део кампање Русије за дестабилизацију Украјине и Грузије и која треба да предатавља изазов за операције САД и савезника - рекао је он.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА