Најновије

МИЛЕНА КРОЗ ПЛАЧ ИЗНЕЛА ДЕТАЉЕ: "Следила сам се од страха кад ми је наредио да се скинем, а онда је..."

Мика Алексић ме је први пут силовао крајем новембра 2012. године. Имала сам тада 17 година... Пре тога су ми и Мика и ученици његове школе глуме пуних шест година били као породица и, кад ме је први пут затворио у канцеларију и натерао ме да се скинем гола, био је то шок. Осећала сам страх и кривицу, јер су у просторији поред била остала деца...

Милена у пратњи оца (фото: Јутјуб)

Ово је јуче, између осталог, испричала глумица Милена Радуловић у Вишем тужилаштву у Београду.

Ако бих и покушала да негодујем, Мика би ми претио или би ме касније игнорисао на настави…

Милена је више од пет сати детаљно описивала сексуалну тортуру коју је трпела у школи глуме "Ствар срца" Мирослава Мике Алексића, осумњиченог да је деценијама се*суално злостављао на десетине ученица. Радуловићевој је, како смо сазнали, веома тешко пало да до детаља описује трауме, па је у неколико наврата бризнула у плач.

Милена Радуловић у пратњи оца (фото: Јутјуб)

По завршетку саслушања, Милена је изашла из београдске Палате правде у пратњи адвоката Југослава Тинтора и Дениса Бећирића и одмах је потрчала родитељима у загрљај. Саслушању је присуствовао и Алексићев адвокат, али он је само прошао поред бројних новинарских екипа и удаљио се.

Како смо незванично сазнали, Милена је у тужилаштву испричала да је уписала Алексићеву школу глуме кад је имала 11 година и тада није ни слутила да ће јој та одлука касније загорчати живот.

- У групама је било до 30 ученика и све је у почетку деловало сјајно. Читали смо једну књигу недељно, ишли у позориште, гледали филмове, били смо културна, добра деца, али Мика је увек био строг према нама. Пошто родитељима није био дозвољен приступ његовој настави, сви су мислили да је чак и добро што је он строг. Говорио је да су деца мали људи, а нама је пријало кад чујемо да смо самостални. Све то је код нас деце стварало осећај страхопоштовања и ауторитета према професору. Тако је и манипулисао нама - испричала је Милена.

Како је додала, цео свет јој се срушио кад ју је Алексић крајем новембра 2012. позвао у своју канцеларију, па закључао врата и наредио јој да се скине.

- Следила сам се од страха јер га нисам познавала таквог. У тим тренуцима кад ме је напаствовао мислила сам да сам једина. То је био страшан шок, нисам имала снаге ни да му пружим отпор, нити да се касније иком пожалим. У мени се створио страшан осећај кривице и страха. Питала сам се чак и да ли ће ми ико и поверовати јер је Алексић имао велики углед и ауторитет - рекла је Милена.

Према њеним речима, Алексић се није зауставио на том једном нападу, па се силовање понављало.

- Увек је то било у његовој канцеларији, док су остала деца била у другој просторији, и увек сам осећала исто: шок и страх. Ако бих и покушала да негодујем, Мика би ми претио или би ме касније игнорисао на настави... Тек касније сам сазнала да је он сексуално злостављао и друге девојке... Све то је пажљиво планирао. Мика је злоупотребио то што смо биле у шоку и што смо биле додатно преплашене тиме што је ту у близини гомила друге деце - каже Радуловићева.

Тих година ју је мучио и страшан осећај стида, што је довело до губитка самопоуздања, због чега се дуго лечила код психолога. Тек у новембру прошле године са њом је контактирала најновија Микина жртва, једна малолетница, па су се једна другој повериле. Њих две су се убрзо затим повезале са још неколико злостављаних девојака и коначно су одлучиле да Алексићу стану на пут, па су га пријавиле полицији.

Подсетимо, Алексић се терети за осам силовања и седам случајева недозвољених полних радњи. До тужилаштва су стигле пријаве шест злостављаних девојака, али полицији се у међувремену јавило више од 20 жртава блудног професора глуме. Најмлађе од њих имале су само 10 и 13 година у време кад их је Алексић злостављао.

Милена Радуловић пред судом (фото: Јутјуб)

Према незваничним сазнањима из истраге, Мика је терао девојке да се скину и легну на његов сто. Неке од њих је натерао на секс, а остале је "масирао" својим полним органом, набијао им вибратор у вагину или их је орално задовољио. После хапшења, у суботу, негирао је језиве оптужбе, тврдећи да му бивше ученице смештају робију.

Познати београдски адвокат Драгош Цукавац објашњава да се Мирослав Алексић може теретити само за продужено кривично дело силовање, где је запрећена казна од пет до 15 година затвора, и да се та кривична дела не могу третирати одвојено, па да се казне сабирају.

- Што се тиче недозвољених полних радњи, ту наступа застарелост за сва дела почињена пре јануара 2018. године. Тужилаштво и суд ће свакако имати пуне руке посла јер, по доступним информацијама, нема непосредних доказа, ДНК трагова, повреда и сведока, с обзиром на то да први пријављени случај датира од пре 12 година, па ће кривица морати да се утврђује исказима оштећених и вештачењима. За сваки судски поступак врло је битна ефикасност и ту бих цитирао колегу Јанка Дучића, синовца Јована Дучића: "Кривица је ко главица купуса, како време пролази, по један лист трули и отпада" - казао је Цукавац, и додао:

- Мало ми је нејасно и зашто тужилаштво не терети Алексића за обљубу злоупотребом положаја јер би вођење истраге у том смислу најпре довело до утврђивања истине. Ипак, оно што посебно боде очи је чињеница, која произилази из исказа многих јавних личности, да је београдска чаршија већ 20 година знала за Алексићева неприхватљива понашања, а да нико од институција, чланова породица нити свршених полазника школе глуме није реаговао. У овом случају су саучесници сви они који се тек сад јављају да су знали за Алексићево понашање, али су из непознатих разлога до сада ћутали. Ћутањем и чекањем су допринели недостатку доказа за ова тешка дела.

A какво је упозорење послао Микин адвокат, читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА