Најновије

ВЕСЕЉИ ПЛАНИРАО БЕКСТВО И ЗАСТРАШИВАЊЕ СВЕДОКА? Прети му доживотна робија због злочина ОВК

Судија Суда за злочине ОВК Николас Гију одбио је захтев одбране некадашњег лидера албанске терористичке организације ОВК Кадрија Весељија за привремено пуштање на слободу.

Кадри Весељи (Фото: Јутјуб)

Судија је уважио аргументе одбране да Весељи неће покушати да избегне правду уколико буде пуштен на привремену слободу, али је образложио да ти аргументи не уклањају у потпуности опасност од бекства, преноси портал "Косово онлајн".

Гију је истакао и да сматра да постоји ризик од тога да би, уколико би био пуштен, Весељи могао да покуша да опструише правду и застраши сведоке.

Главни тужилац Џек Смит, који се противио пуштању Весељија из притвора, раније је навео зашто треба одбити захтев Весељијевог адвоката Бена Емерсона, уз констатацију да му за почињена дела прети казна доживотног затвора.

Тужилаштво зато сматра да Весељи треба да остане у притвору.

- Весељи је оптужен за ратне злочине и злочине против човечности, укључујући убиства и мучење. За злочине из оптужнице постоји могућност изрицања доживотног затвора. Постоји стални ризик од његовог бекства, који ће се и повећати када Весељи и његови заступници сазнају све доказе које имамо против њега - наведено је у саопштењу тужилаштва.

Какав одговор је Бакир Изетбеговић добио због вређања Срба, прочитајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА