Најновије

НИЈЕ ИМ БИЛО СПАСА: Руска авијација извела жесток напад! Џихадисти броје мртве!

Руске ваздухопловне снаге извеле су у понедељак неколико ваздушних напада на централну Сирију, гађајући низ локација која припадају терористичкој организацији Исламска држава (ИД) у региону Бадија Ал-Шам.

Руски ратни авиони. (Фото: mil.ru)

Према теренском извештају из губерније Хомс, руске ваздушно-космичке снаге снажно су бомбардовале положаје Исламске државе између историјских рушевина Ал Ресафе и Итхрије, наносећи озбиљну штету снагама терористичке групе у том подручју.

Руске ваздушно-космичке снаге такође су извеле неколико ваздушних напада између губернија Хомс и Дејир ез Зор, погодивши мноштво терористичких скровишта у близини градова Ал Сукна (губернија Хомс) и Ал Шула (губернија Дејир ез Зор).

Овај најновији круг ваздушних напада руских ваздухопловних снага долази у тренутку када појачавају притисак на спаваће ћелије Исламске државе које су активне у централној и источној Сирији већ неколико година.

Спаваће ћелије Исламске државе свакодневно врше нападе на Сиријску арапску војску и њихове савезнике у регији Бадија Ал-Шам, што је подстакло  руске оружане снаге да распореде појачање на неколико фронтова у источној и централној Сирији.

Руска војска извршила снажан напад, употребљен моћан ракетни систем! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА