Најновије

ХРВАТИ СЕ ЗАКЉУЧАЛИ У АМБАСАДИ У БЕОГРАДУ: Ни писмо нису смели да приме (ФОТО)

Српска десница је упутила протестно писмо амбасади Хрватске у Београду поводом годишњице злочиначке акције "Олуја". Писмо је у амбасади покушао да преда генерални секретар СД Александар Здравковић, али су представници амбасаде одбили да га приме, а жандармерија која обезбеђује објекат није дозволила да оно буде остављено на капији.

Александар Здравковић испред амбасаде Хрватске (Фото: Српска десница)

Прво му је било речено да ће неко изаћи за 5 минута да прими писмо, али то се није догодило. Здравковић је провео неколико сати испред амбасаде где је и легитимисан од стране полиције. Он је на крају ипак оставио писмо на капији амбасаде упркос противљењу обезбеђења.

Протестно писмо Српске деснице преносимо у целости:

“Поштована господо!

Српски народ је стварањем Краљевства Срба ,Хрвата и Словенаца након 1.светског рата постао конститутивни народ-суверени стваралац државе у коју је ушао заједно са хрватским народом.

Током  2.светског рата и трајања злогласне нацистичке творевине,тзв.НДХ,српски народ претрпео је тежак демографски губитак проузрокован геноцидном политиком усташких власти.Према истраживањима Комисије за истраживање злочина окупатора и његових помагача,процењено је да је у периоду 1941-1945.године,на територији НДХ настрадало око милион грађана српске националности.Од овог ужасног броја,претпоставља се да је у систему концентрационих логора Усташке надзорне службе настрадало приближно 700 000 Срба православне вероисповести.Уз Србе,жртве су били Јевреји,Роми,напредна хрватска интелигенција и комунисти.Огроман део имовине српских грађана и Српске православне цркве потпуно је или делимично уништен током овог периода.

Након 2.светског рата српски народ у новој хрватској  федералној јединици постао је конститутиван народ,народ који је учесник стварања Хрватске и без чије отворене и јасне сагласности Хрватска никако не би могла самостално напустити југословенску државну заједницу и постати независна и самостална држава.

Доласком на власт Хрватске демократске заједнице 1990.године,хрватски Сабор је нелегално и нелегитимно укинуо српском народу карактер конститутивног народа и тиме грубо прекршио Устав и законе матичне државе.Овакво неодговорно понашање политичке елите гурнуло је Хрвате и Србе у крвави грађански рат 1991.године.

Поучени и застрашени искуством 2.светског рата,Срби нису могли пристати на грубе акте кршења својих грађанских и елементарних људских права.Силом оружја и медијским манипулацијама,нове пост-комунистичке хрватске власти су током 1995.године извршиле погром и етничко чишћење српског народа са територије бивше југословенске републике Хрватске.

У периоду 1990-96.године,истраживања су утврдила да је бившу Хрватску напустило око 800 000 грађана српске националности.Права преосталих 180 000 Срба у Хрватској далеко су од елементарних светских и европских стандарда која се указују припадницима националних мањина.Српски народ је од конститутивног народа постао национална мањина у држави коју је створио и у исту уградио стотине хиљада живота својих најбољих синова и кћери,што је срамотан законски и морални преседан у новијој европској историји.

Српска десница упозорава хрватске власти на дискриминаторски однос државе према Србима,њиховој узурпираној имовини,очувању културног,верског и цивилизацијског идентитета.

Екстремистички напади на српску националну баштину-благо су или никако санкционисани.Небројени су напади на Србе повратнике,ломе се табле са ћириличним натписима,возила са српским таблицама,чести су напади на српске туристе,православне храмове итд.

Имовина српских правних субјеката из времена Југославије не решава се по међународном моделу сукцесије,већ у многим случајевима хрватско законодавство доноси ad hoc одлуке на штету српске стране.Тражимо и укидање противправног постојања тзв.тајних оптужница против Срба из Хрватске.На тајним оптужницама се налази неколико хиљада лица произвољно стављених на својеврсне листе за одстрел.Овим актом се одвраћа прогнано становништво на повратак на своја вековна огњишта.

Српска десница оштро протестује против оваквог,уобичајеног става хрватске државе наспрам српских физичких и правних лица и најхитније тражи примену елементарног права Срба на живот,рад,имовину и безбедност у Хрватској.

Сваки грађанин Хрватске,а посебно хрватска власт морају бити свесни историјско-правне чињенице: Без српског народа не би постојала ни Хрватска!”, стоји у писмо које је потписало председништво Српске деснице.

Ауторски текст Мише Вацића, председника СД,  на тему хрватских злочина у Крајини прочитајте ОВДЕ

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Интервју са председником Српске деснице Мишом Вацићем.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА