Најновије

ПОЧИЊУ ПРИПРЕМЕ ЗА РАТ СА ИРАНОМ: Америчка војска стиже у великом броју у Саудијску Арабију!

Командант америчке Централне команде, генерал Франк Мекензи је изјавио да се "америчка војска позиционира и распоређује у Саудијској Арабији у очекивању било каквог сукоба са Ираном", истичући да постоји прилика за комуникацију између његове земље и Ирана.

Америчка војска. (Фото: Flickr)

У интервјуу за амерички портал "Дефенсе Оне", Мекензи је објаснио да војска његове земље "користи низ лука и ваздушних база у западној пустињи Саудијске Арабије, развија бројне могућности и побољшава величину и квалитет војног присуства у Краљевини, очекујући било какву могућу конфронтацију са Ираном, посебно у светлу растућих иранских војних ракетних способности."

Нагласио је да ће "нови аранжмани пружити прилику америчком војном руководству да премести на хиљаде расположивих војника у заливским државама и друге ресурсе, укључујући војне базе у Катару, Кувајту и УАЕ, као и да постави војску даље од домета иранских ракета".

Командант америчких снага на Блиском истоку, генерал Франк Мекензи, рекао је да је његова земља "спремна да одговори" ако их Иран нападне на прву годишњицу атентата на команданта снага "Кудс", генерала Касема Сулејманија.

- Спремни смо да бранимо себе и своје пријатеље и савезнике у региону и спремни смо да одговоримо ако је потребно - рекао је Мекензи и додао, у телефонском позиву са непознате локације у региону, "мислим да смо у врло добром положају и да ћемо бити спремни, без обзира на то шта Иранци и њихови савезници одлуче да учине."

- Ко год је наредио и извршио атентат на генерал-потпуковника Касема Сулејманија, мора платити цену, а ова одмазда биће неизбежна у било којој доступној прилици, па према томе Сулејманијеве ципеле су часније од главе његовог убице - написао је ирански ајатолах Али Хамнеи на Твитеру.

Командант снага "Кудс" Иранске револуционарне гарде, Касем Сулејмани и Абу Махди ал Мухандис, лидер ирачких Јединица народне мобилизације, погинули су 3. јануара прошле године у америчком нападу усмереном на њихов конвој у близини аеродрома у Багдаду.

Америка на ивици грађанског рата! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА