Најновије

ПРПА, БАТО! Руска Пацифичка флота извела ваздушне маневре, испрепадали САД и Канаду

Авијација у саставу руске Пацифичке флоте извела је данас маневре противподморничким авионима типа ТУ-142М3 изнад Беринговог и Чукотског мора, саопштено је из службе за односе с јавношћу Источне војне области.

Ту 142 (Фото: mil.ru)

"Данас, 26. јануара два противподморничка авиона типа ТУ-142 из састава морнаричке авијације Пацифичке флоте (Русије) извела су редовну мисију изнад Беринговог и Чукотског мора. Мисија је трајала више од 11 часова, током којих су летелице превалиле пут од преко 8.000 километара", наводи се у саопштењу, преноси ТАС.

У међувремену, Здружена команда ваздушно-космичке одбране САД и Канаде (НОРД) саопштила је да су два руска ловца ТУ-142 ушла у зону противваздушне одбране Аљаске, преноси портал Спутњик.

Како су раније саопштили у Министарству одбране Русије, посаде противподморничких авиона ТУ-142 Пацифичке флоте настављају праксу дугих летова у важним подручјима Атлантског и Северног Леденог океана.

Сви летови су у строгом складу са међународним правилима и споразумима о коришћењу ваздушног простора, без нарушавања граница других држава, наводи се у саопштењу.

Шта ће Русија прво уништити ако почне нуклеарни рат прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА