Најновије

ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА, ЏАМИЈА И СИНАГОГА У ЈЕДНОЈ ГРАЂЕВИНИ? Да, могуће је (ВИДЕО)

У главном граду Дагестана отворен је духовни и образовни центар за следбенике три главне религије заступљене у републици. У њему се налазе православна капела, џамија и синагога под једним кровом.

Центар ''Јединство'' у Махачкали (Фото: Јутјуб)

Центар под називом „Јединство“ изграђен је на територији научно-здравственог комплекса „Журавли“ на иницијативу његовог директора Магомеда Магомедова. Он је за руску агенцију ФАН рекао да ће сада људи у овој институцији моћи не само да се одморе или побољшају своје здравље, већ и да се духовно обогате.

„Изградили смо овај центар тако да људи у нашем комплексу могу да исцеле не само своја тела, већ и своје душе. Без душе човек неће бити потпун, тако да сам сигуран да ће овај центар ојачати све нас“, рекао је Магомедов.

Секретар епархије Махачкале, свештеник Виталиј (Тарасов) такође сматра да је свакој особи потребно унутрашње испуњење. Према његовим речима, биће настављена политика даљег зближавања религија у региону.

„Без здраве душе човекова личност је непотпуна. Залажемо се за даљи дијалог између конфесија, а отварање овог центра само је први корак на овом важном путу“, рекао је он.

Валериј Дибијајев, шеф Савета јеврејских заједница Дагестана, такође је нагласио важност уједињења представника различитих верских трендова. Председавајући републичког муфтијата Шамил Алиханов назвао је нову институцију симболом међурелигијског дијалога.

„Овај центар симболизује међуверску хармонију читавог Дагестана“, рекао је он.

„Ионако смо сви уједињени, али центар ће нам омогућити да се још више ујединимо“, закључио је Дибијајев.

Која је разлика између демонстрација у Русији и Белорусији, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА