Најновије

ЏИХАДИСТИ ЛЕТЕ У НЕБО: Овако их Руси дижу у ваздух (ВИДЕО)

Сиријска арапска војска (САА) је елиминисала још једну ћелију ИД у близини аутопута Хомс - Деир ез Зор, познату као М-20. Војни извор је рекао за САНА-у да је ћелија одговорна за неколико недавних напада на војно особље и цивиле који су путовали између градова Кобајеп и Шула.

Џихадисти лете у небо (Фото: Твитер)

Према извору, осам припадника ИД убијено је у заседи коју су поставиле трупе САА. Уништена су и два пикапа наоружана митраљезима. Дан раније, војска је елиминисала ћелију од пет терориста ИД, која је такође стајала иза неких од недавних напада на аутопут Хомс-Деир ез Зор.

Дана 30. децембра најмање 25 цивила и сиријских војника убијено је када су ћелије ИД поставиле заседу за аутобус у близини Кобајепа на М-20. Дана 24. јануара, сличан напад терористичке групе усмртио је још троје припадника службе у близини Шуле.

Према САА, М-20 је поново безбедан. Јединице САА и руске снаге непрекидно раде на одбацивању терориста ИД са аутопута последње две недеље. Чак су доведени и хеликоптери како би осигурали аутопут.

⭕ Photos of the terrorists vehicles that targeted the buses on the Deir Ezzor-Palmyra road, which were destroyed by the #Syrian_Arab_Army units in the countryside of #Deir_Ezzor. #syria_insider A.A

Posted by Syria Insider on Среда, 27. јануар 2021.

ИД ћелије покрећу нападе на М-20 из својих скровишта у пустињи Хомса. Терористи наводно добијају подршку бораца које подржавају САД са седиштем у југоисточном подручју Ал-Танфа.

Ликвидиран лидер терористичке групе. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА