Најновије

СМЕТАЈУ ИМ ВЕЗЕ СА СРБИЈОМ И РУСИЈОМ: Бугарска се поново обрушила на Северну Македонију

Бугарска министарка спољних послова Екатерина Захаријева изјавила је данас да поновно увођење српског језика у школе у Северној Македонији доказује да та земља није прекинула везе са Србијом и Русијом.

Скопље (Фото: Pixabay)

Она је за бугарску БТВ телевизију рекла да је "македонизам" сам по себи геополитичка идеја коју су створили Београд и Москва и да није изненађена одлуком власти у Скопљу, преноси МИА.

"Поновно увођење српског језика који ће се предавати у школама значи да све странке у Северној Македонији, без обзира на њихове политичке разлике, имају консензус по том питању. Као и по питању односа са Бугарском", рекла је Захаријева.

Заменик бугарског премијера и министар одбране Красимир Каракачанов поставио је јуче питање премијеру Северне Македоније Зорану Заеву "ко то јача српски утицај" у тој земљи, а поводом његове најаве да ће српски језик бити враћен у тој земљи као изборни предмет.

"Јасно је да се тај утицај ојачава, али чудим се кога тачно ојачава. Или се ради о ономе што мислим, а то је да тај утицај никада није ни ослабио?", упитао је Каракачанов.

Ко и како жели да преуреди Западни Балкан, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА