Најновије

РУСКО ЧУДО! Почиње рад на "војнику будућности" четврте генерације!

У Русији је почео истраживачки и развојни рад за опремање „војника будућности“ четврте генерације, известила је прес служба „Ростеха“.

Руска војска. (Фото: mil.ru)

"Опрема четврте генерације је суштински нови комплекс за чије је стварање потребно гледати у будућност. Данас смо започели прву фазу развоја - утврђивање тактичких и техничких захтева", рекао је Бекхан Оздоев, индустријски директор "Ростеха".

Како се наводи у саопштењу, у пројекат су укључене структуре "Ростеха" - "ЦНИИточмаш" и концерн "Калашњиков", а у посао су укључени и други извођачи.

Програмери анализирају напредне борбене комплете војски света. Главни задатак истраживања и развоја је формирање међуресорног циљног програма за развој борбене технике до 2035. године.

До краја 2020. године руска војска је добила више од 300 хиљада комплета опреме друге генерације „Ратник“. У току су радови на развоју треће генерације комплета "Сотник", чији су неки елементи већ у прелиминарној фази испитивања.

„Ратник“ укључује модерно пешадијско наоружање, укључујући нове јуришне пушке АК-12, оклопну заштиту која покрива 90 посто тела, као и извиђачку и комуникациону опрему. Опрема је већ тестирана у Сирији.

Као што је РИА Новостима раније саопштено у "Ростеху", "Сотник", који ће га заменити, биће од специјалних полиетиленских влакана, која ће, с једне стране, одела учинити лаганим, а са друге, обезбедити вишу класу заштите него код постојећег панцира.

Композитни оклоп ће моћи апсорбовати ударе, те ће заустављати гелере брзине до 670 метара у секунди и спречити контузије органа и преломе. Поред тога, „Сотник“ може бити опремљен активним егзоскелетом са електромоторима, а такође може укључивати роботске системе и елементе вештачке интелигенције.

По чему је ловац пете генерације Су-57 јединствен! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА