Најновије

ИЗРАЕЛЦИ СЕ БРУТАЛНО НАОРУЖАВАЈУ! Купују моћну ескадрилу пре Трамповог одласка

Израелски министар одбране Бени Ганц изјавио је данас да та земља жели да купи још једну, трећу по реду, ескадрилу невидљивих авиона Ф-35 од Сједињених Држава и да се нада да ће договор бити постигнут пре него председник САД Доналд Трамп оде са функције 20. јануара.

Ф-35 (Фото: Pixabay)

- Без сумње, морамо проширити број Ф-35 авиона. Тренутно имамо две ескадриле. Претпостављам да ћемо то проширити. То сам тражио од Американаца - рекао је министар одбране Бени Ганц.

- Купили би још једну ескадрилу Ф-35, а затим би се позабавили питањем да ли настављамо да проширујемо Ф-35, или идемо на набавку за Ф-15? - додао је израелски министар.

Упитан да ли би Израел могао да заврши уговор о набавци нових авиона са Сједињеним Државама пре него што Трамп напусти дужност, министар је одговорио да се нада да је то могуће.

Ганц није прецизирао број Ф-35 у предложеној новој ескадрили. Званичници одбране рекли су да се две ескадриле које је Израел већ набавио састоје од 50 авиона.

Израел је недавно разговарао са Вашингтоном о томе како да сачува своју војну предност након што је Трампова администрација прошле године одобрила могућу продају Ф-35 Уједињеним Арапским Емиратима, а овај авион је раније у региону био доступан само Израелу.

Да ли се спрема руска инвазија, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА