Најновије

СЕВАЈУ ВАРНИЦЕ ИЗМЕЂУ ДРИТАНА И МИЛА! Ђукановић га оптужио да служи "великосрпском национализму"

Потпреседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић изјавио је да председник Црне Горе Мило Ђукановић дугује чак 12,4 милиона евра пореза држави! На тај начин лидер УРА реаговао је на Ђукановићеву одлуку да не потпише неколико закона које је усвојила Влада међу којима су и Измене закона о слободи вероисповести.

Абазовић је шокантну бројку објавио на свом Твитер профилу и позвао се на податке "БИнфо портала".

- Док прича о наводном поштовању Устава и закона, председник Црне Горе Мило Ђукановић дугује 12,4 милиона еура пореза држави! Сада је ваљда јасно шта се крије иза дизања тензија, приче о идентитету, угрожености... Нема више недодирљивих! - написао је потпреседник Владе Црне Горе.

Огласио се и Мило

Нешто касније, такође путем свог Твитер налога, на Абазовићеве тврдње реаговао је и председник Црне Горе Мило Ђукановић, који је истакао да је све што је вицепремијер написао "најобичнија лаж и превара".

- Објава Дритана Абазовића да сам порески дужник најобичнија је лаж и превара. Као грађанин Црне Горе Мило Ђукановић не дугујем ни један цент по основу пореза, ни по било ком другом основу - написао је Ђукановић.

"Дуг 6000 пута мањи, грешком администрације"

Даље наводи да компанија "Глобал Монтенегро" у којој је један од акционара, као правно лице, услед "грешке администрације", има дуг од 1.900 евра.

- Тачно је, и јавност о томе све зна, да сам годинама акционар у компанији “Глобал Монтенегро”, која као правно лице, а не ја лично, очитом грешком администрације фирме, дугује укупно 1.900 евра доприноса, а не како манипулаторски тврди: 12,4 милиона евра - наводи он.

"Нисмо сви шибицари као Абазовић"

Абазовића је председник Црне Горе назвао шибицаром, оптужио га да износи лажи, али и да "служи великосрпском национализму".

- Горе од тога је што мисли да смо сви шибицари као и он, па је ваљда моја прича о идентитету и угрожености Црне Горе од великосрпског национализма којем он служи уствари због измишљеног пореског дуга. Застиђе и за Владу и за Црну Гору - написао је.

Подсећања ради, Ђукановић је почетком 2021. године одбио да потпише неколико усвојених закона међу којима и Измене закона о слободи вероисповести. Председник Црне Горе је вратио те законе Скупштини на поновну расправу, а тај чин је правдао речима да је био споран кворум у парламенту приликом усвајања тих закона.

Убрзо је стигла реакција и од премијера Здравка Кривокапића и председника скупштине Алексе Бечића који су поручили да ће парламент само усвојити "спорне" законе и то без расправе.

Турски агресори не одустају! Стижу нова појачања! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА