Најновије

УВЛАЧЕ ПРЕШЕВО У ДИЈАЛОГ БЕОГРАДА И ПРИШТИНЕ: Траже четири нове ''граничне тачке''

Приштински политичари настављају да "дижу лествицу" када је реч о очекивањима из Србије, па тако данас в.д.председника Демократске партије Косова и кандидат те странке за премијера, Енвер Хоџај, каже да нема споразума Београда и Приштине без решавања питања Албанаца са југа Србије.

Шиптари (Фото: Јутјуб)

Хоџај је на конференцији за новинаре рекао да ће покренути иницијативу да Албанци из тзв. Прешевске долине добију пасоше и личне карте Косова, као и да ће ДПК на своју изборну листу уврстити два Албанца из тзв. Прешевске долине, преноси приштинска Коха.

Он је обећао и да ће се након избора залагати за Закон о подршци Албанаца из Прешевске долине, оснивање Државне агенције за Прешевску долину, повећање квота за студенте из тог дела Србије, стварање четири нове "граничне тачке" са Прешевском долином и Стални фонд за повратак Албанаца са југа Србије који су наводно протерани са својих огњишта, преноси Економиа онлине.

"Демократска странка континуирано са забринутошћу прати ситуацију Албанаца у долини, њихову тешку економску ситуацију, државну дискриминацију и емиграције Албанаца из њихових домова у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи. ДПК је увек, конкретним акцијама, стајао уз нашу браћу у долини", рекао је Хоџај.

Зашто је против Вучића подигнута кривична пријава, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА