Најновије

ВОЈСКА ЈЕ СПРЕМАН ЗА РАТ! Кинески председник издао наређење!

Кинески лидер Си Ђинпинг усмерио је војску да појача обуку 2021. године и користи више hi-tech технологија у својим вежбама. Налог долази након напетих сукоба са Индијом и Тајваном прошле године.

Кинеска војска. (Фото: eng.chinamil.com.cn)

Си, који председава Кинеском централном војном комисијом, наложио је Народноослободилачкој војсци (ПЛА) да одржава „пуновремену борбену готовост“ и да буде спремна да „делује у било којој секунди“.

„Командири и војници читаве војске морају наставити дух борбе без страха од потешкоћа и страха од смрти“, наводи се у наредби, напомињући да ће ове године бити 100 година од оснивања Комунистичке партије Кине.

Си је усмерио ПЛА да појача своју „прву обуку“ и „знатно повећа“ употребу технологије у вежбама. Назвавши модерну технологију „сржом борбене ефикасности“, Кси је наредио војсци да користи рачунарске симулације у вежбама и да истражи начине за додавање више високотехнолошких и мрежних метода у своје операције.

Према South China Morning Post-у, помињање неодређених „војних борби на фронту“ у општем наређењу војске почетком године представљало је одступање од претходних таквих наредби које је издао Кси, у којима је ПЛА-у речено да „управља кризама и одврати рат “.

Кина је током прошле године забележила повећане тензије са суседима Индијом и Тајваном.

Непријатељства дуж хималајске границе кулминирала су крвавим окршајем у јуну, када је убијено 20 индијских војника, а Пекинг је претрпео неоткривени број жртава. Атмосфера на терену је од тада остала напета, упркос посвећености обе стране деескалацији.

Прошлог месеца Кина је послала носач авиона кроз Тајвански теснац дан након што је тамо запловио амерички ратни брод. Повећано војно држање Пекинга у региону догодило се када је Тајпеј покренуо програм пренаоружавања и обезбедио неколико главних наоружања са Вашингтоном.

Кина и САД наставиле су се међусобно оптуживати за провокативне маневре у Јужном кинеском мору, док су њихове везе додатно оштетили трговински рат и подршка Вашингтона протестном покрету у Хонг Конгу.

Турски агресори не одустају! Стижу нова појачања! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА