Најновије

Америчка демократија је лаж: Лидер Хезболаха тврди да ће Трамп применити злочиначку тактику из Сирије и Ирака

Јуриш на Капитол Хил дао је Американцима укус насилних метода које је Доналд Трамп примењивао у иностранству током свог председовања, саошптио је Сејед Хасан Насралах, лидер либанског покрета Хезболах.

Мурал Доналда Трампа (Фото: Pixabay)

„Оно чему су Американци били сведоци био је мали резултат злочина које је Доналд Трамп починио током своје четири године председовања у Сирији, Ираку и Јемену“, рекао је Насралах, подсећајући такође на амерички атентат дроновима на иранског генерала Касема Сулејманија прошле године.

Међутим, овог пута је „Доналд Трумп применио исти сценарио у САД-у и убио Американце“, додао је он. Један полицајац и четири демонстранта изгубили су животе док су хиљаде Трампових присталица упале у Капитол Хил, где се Конгрес окупио како би формално потврдио избор његовог демократског ривала Џоа Бајдена за председника.

„То показује да је америчка демократија лаж и да је опасно пустити некога попут Трампа да се кандидује за председника“, рекао је лидер Хезболаха.

"Само је Божијом милошћу свет избегао катастрофу током четири године када је нуклеарни кључ био у рукама арогантне, доминантне и луде особе попут Трампа."

Насралах је такође истакао да ће овонедељни немири у САД-у „имати глобалних последица“, изражавајући наду да ће преостало време до Бајденове инаугурације 20. јануара протећи „глатко“.

Да ли ће Америка проћи као Римска или Вајмарска република, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Восток/РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА