Најновије

ИВИЦА ДАЧИЋ: Бакир Изетбеговић, Зоран Милановић и Стјепан Месић се нису случајно срели, сагласни су само да су против Србије!

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић оценио је да се лидер СДА Бакир Изетбеговић није случајно срео недавно у Загребу са бившим и садашњим председником Хрватске Стјепаном Месићем и Зораном Милановићем, те да на том скупу нису могли ништа да усагласе, осим да су против Србије.

Ивица Дачић. (Фото: Јутјуб)

- Они имају велике проблеме у односима између Хрвата и Бошњака... На овом скупу нису могли ништа заједно да усагласе, осим да су против Србије. А што се тиче њихових проблема и односа, изгледа да им то није битно - рекао је Ивица Дачић за ТВ Пинк.

Једино им је, каже Дачић, изгледа заједничка ствар да су, ето, мало попричали против Србије, вероватно против председника Србије Александра Вучића, српског члана Председништва БиХ Милорада Додика, који је стална тема.

Дачић каже да је Бакир Изетбеговић, као председник једног дома парламента БиХ, пре тог састанка у Загребу био у Словенији на скупу председника парламената земаља Западног Балкана и да је говорио да ће да сврати у Загреб.

- Али нисам био свестан с ким ће све да се сретне. Учешће Месића у свему томе је потпуно једна сулуда ствар... Не разумем како то може да допринесе укупној стабилности у региону. Напротив, немају они ништа да шаљу мировне поруке - рекао је Дачић.

Он је подсетио да је Хрватска званично опоменута више пута и чак се водио и процес у којем се помиње агресија Хрватске на БиХ, као и да је Хрватска имала званично своју војску која је прешла у хрватски део БиХ и ратовала против војних јединица БиХ.

- Они се међусобно туже, оспоравају, Хрватска прави мост, а у БиХ кажу да им то нарушава територијални интегритет, имају нерешено на стотине километара границе између БиХ и Хрватске, свашта има. Ту је и Жељко Комшић као хрватски члан Председништва, Изборни закон који Хрвати оспоравају, па Хрвати траже трећи ентитет у БиХ … - навео је Дачић.

Коментаришући оцене медија у региону да је сусрет у Загребу Зорана Милановића и Стјепана Месића са Изетбеговићем у функцији предизборне кампање, Дачић је истакао да то више није изборна кампања, него клише.

- То је постао клише, модел понашања у неким центрима у региону, као што су Загреб, Сарајево кад је реч о Бошњацина, у једном делу политичке јавности у Подгорици, а да се не говори о Приштини и Тирани, па чак и у Скопљу, Северној Македонији - додао је Дачић.

Оне је напоменуо да је рекао представницима Северне Македоније да тој земљи једино не прети опасност од Србије, али да су Македонци све радили супротно својим интересима.

Велики адвокатски и народни протест против судско-банкарске пљачке народа! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА