Најновије

АМЕРИЧКА ВОЈСКА ОДУШЕВЉЕНА СРПСКОМ "НОРОМ": Завршена тестирања наше хаубице у Аризони, пљуште похвале! (ФОТО/ВИДЕО)

Глобал Орднанце, ЛЛЦ (ГО) и произвођач Југоимпорт СДПР ЈП (Yugo) из Србије завршили су успешно тестирање од стране америчке војске покретне хаубице НОРА Б-52 М21 155 мм на полигону Јума (YPG) у Аризони 3. септембра 2021. године, након вишемесечне ригорозне процене, пише амерички NBC 12.

НОРА Б-52. (Фото: Јутјуб)

Надограђена верзија Југоимпорт-овог система НОРА учествовала је у тестирању "пуцања" америчке војске из мобилних хаубица од 155 мм како би се утврдило који системи најбоље одговарају потребама америчке војске. НОРА је стављена на тест кроз низ приоритетних задатака дизајнираних за тестирање и помицање граница система.

Тестови су мерили широк спектар параметара перформанси, укључујуц́и покретљивост, интеграцију контроле ватре, испаљивање пројектила од стране америчке војске са МАЦС погонским пуњењем у целом спектру зона пуњења горива са фокусом на максимално испаљивање пуњења.

Југоимпорт-ова НОРА Б-52 М21 је најновија верзија НОРА система која је добила надоградњу шасије заједно са додавањем потпуно аутоматског система пуњења ради компатибилности са пуњењем погонског горива америчке војске МАЦС.

Инжењери дизајна Југоимпорта учествовали су у тестирању како би сазнали које ц́е надоградње бити најпотребније артиљеријским посадама америчке војске. Надоградње добијене повратним информацијама током тестирања вец́ су дизајниране да задовоље потребе америчке војске када је реч о покретној артиљерији. Систем НОРА Б-52 М21 биц́е изложен на годишњој изложби АУСА у Вашингтону од 11. до 13. октобра.

И ГО и Југоимпорт били су задовољни укупним перформансама система и верују да би НОРА Б-52 М21 била моц́на опција за америчку војску. Марк Моралес, председник Глобал Орднанце, ЛЛЦ, изразио је своје одушевљење системом после тестирања.

- Систем НОРА показао је велике способности чак и у изузетно изазовним пустињским условима у Аризони током најтоплијег дела лета. Задали смо тежак временски период да покажемо шта систем може да уради и то је одрадио невероватно добро. Тим Југоимпорта пружио је изузетне могуц́ности подршке, успешно демонстрирао флексибилност и перформансе НОРА система, и отишао изнад свега да покаже Југоимпортову посвец́еност испоруци изузетног производа. Ово је сјајан тим и систем наоружања - рекао је Марк Моралес.

Са завршеним пуцањем, америчка војска процењује податке испитивања како би одредила оптимални пут за модернизацију мобилне артиљерије војске. ГО је веома захвалан Југоимпорту на посвец́ености и њиховом тиму инжењера, механичара и посаде који су подржали тестирања америчке војске. Наш комбиновани тим показао је нашу реактивну и агилну подршку током тестирања у Јуми.

Американци допремили ново оружје у Сирију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА