Најновије

ТУРСКА ВОЈСКА СЕ УКОПАВА НА СТОТИНАК МЕТАРА ОД СИРИЈСКИХ СНАГА: Стигли тенкови и борбена возила!

Турска војска је 10. октобра успоставила још један положај у северозападном сиријском региону Идлиб где је присутно и активно неколико терористичких група. Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР) саопштила је да је нова позиција изграђена у граду Афес на југу Идлиба, само неколико стотина метара даље од положаја Сиријске арапске војске (САА) у граду Саракиб.

Турска војска. (Фото: kkk.tsk.tr)

Према посматрачкој групи са седиштем у Лондону, два борбена тенка, четири оклопна транспортера, три оклопна возила и око 50 војника распоређена су на месту које надгледа аутопут Латакија-Алепо, М4 и аутопут Хама-Алепо, М5.

Прва линија фронта успостављена је усред извештаја о могућој операцији САА и њених савезника у Идлибу. Наводно ће операција циљати Хајат Тахрир ал-Шам (ХТШ) и њене савезнике који су повезани са Ал Каидом и који су свакодневно кршили примирје у региону.

Недавни извештај Сиријске арапске новинске агенције (САНА) открио је да је турска војска недавно распоредила велика појачања у Идлибу како би спречила било какву операцију САА и њених савезника.

Чини се да је Турска одлучна да штити наоружане фракције у Идлибу, посебно ХТШ који је de facto владар региона. То би могло да доведе до озбиљне конфронтације са САА и њеним савезницима, укључујући Русију.

Путин захтевао да Ердоган одмах повуче турске трупе из Идлиба! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА