Најновије

АМЕРИ ТЕСТИРАЛИ БОМБУ ОД КОЈЕ НЕМА БЕЖАЊА: Оружје је смрт за бункере, циљ вероватно ове две земље (ВИДЕО)

Бомба ГБУ-72 је направљена од мешавине делова других бомби и користи мањи репни комплет, али не жртвује перформансе. Можда је пројектована имајући на уму иранске или севернокорејске подземне нуклеарне објекте.

Ф 15 (Фото: Јутјуб)

Бомба

Током недавног теста у ваздухопловној бази Еглин на Флориди, Ф-15Е је бацио нову бомбу. Напредни 5К пенетратор ГБУ-72, дизајниран за пробијање дубоко закопаних бункера и других ојачаних конструкција, пао је на земљу са скоро 12.000 метара, продро у земљу и експлодирао.

ГБУ-72: Бомба је бачена

„Отпуштање бомбе од 2 тоне означило је крај тестне серије коју је планирала 780. тестна ескадрила, а извела је 40. ескадрила за испитивање “, наводи се у саопштењу ваздухопловства на недавном тесту, објашњавајући сврху теста летења уживо.

"Циљеви ескадриле су били да покажу да се оружје може безбедно бацити из авиона и потврдити модификовани реп од 2.000 фунти са директним нападом, као и способност комплета да контролише и управља оружјем од 2.200 кг."

Летни тестови састојали су се од три лета, три пада и три копнена теста, у којима је бомба експлодирала у посебно изграђеној арени за бомбе која мери снагу експлозије, радијус и друге податке.

Ваздушне снаге су развиле ГБУ-72 применом симулационог процеса и техника моделирања пре него што су заиста изградиле оружје, што је приступ дизајна за који су ваздушне снаге наговестиле да ће бити од помоћи у будућности.

Оружје од 2.200 кг логистички је флексибилно и може се применити на великим конвенционалним стратешким бомбардерима попут Б-52 ваздушних снага, прикривеним платформама попут Б-2 Спирит (и вероватно будући наследник Спирит-а, Б-21 Рајдер), или много мањим борбени авиони попут Ф-15 који су коришћени у најновијем тесту.

Шта је следеће

Менаџер програма ГБУ-72 за који се очекује да ће новбомба за бункере бити много смртоноснији од старије муниције попут ГБУ-28, такође и продор у тешке мете развијен да попуни празнину у способностима у периоду до Пустињске олује за само две недеље.

Једна потенцијална примена за ГБУ-72 била би против подземних командних и контролних објеката-или нуклеарних локација. С обзиром на могуц́ности продора бомбе, севернокорејски и ирански нуклеарни објекти могли би бити сценарио у којем би ГБУ-72 могао да бриљира.

Путинове речи о тужној судбини Сједињених Држава показале су се пророчанским. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир/ 19fortyfive.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА