Најновије

ЕРДОГАН ЗАПРЕТИО АМЕРИЦИ! Турски председник поставио ултиматум Бајдену, спреман да потпуно окрене леђа САД и НАТО!

Турска је након одлуке да ће од Руске Федерације купити још моћних ПВО система С-400, чиме је разбеснела САД, сада саопштила како је спремна да од званичне Москве купи и авионе Су-35 и Су-37.

Ердоган (Фото: Правда)

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган поново је ударио на Сједињене Америчке Државе, поручивши том савезнику из НАТО да је спреман да од руског лидера Владимира Путина настави да купује оружје, посебно ако званични Вашингтон не жели да му прода своје моћне борбене авионе Ф-16.        

Најновије тензије на релацији две силе дошле су недуго након Ердогановог састанка са Путином у Сочију, на ком је турски председник одлучио да од Руске Федерације купи још један ПВО систем С-400, што је у Америци дочекано с негодовањем. 

- Ако процес продаје америчких авиона не буде реализован, нећемо имати алтернативу. Ако буде потребно у било ком тренутку ћемо отворити тему куповине Су-35 и Су-57. Наша индустрија ради све како би осигурала безбедност, а уколико нам буде потребно нешто додатно, увек ћемо пронаћи излаз - поручио је шеф турске одбрамбене индустрије Исмаил Демир, преноси Спутњик. 

Претходно је, подсетимо, до трзавица дошло након што су Американци, бесни због војне сарадње Анкаре и Москве, искључили Турску из програма производње најновијих ловаца Ф-35. Због тога је Ердоган најпре саопштио како је спреман да купи Ф-16, али сада је још једном окренуо плочу и истакао како постоји опција и потпуног окретања Руској Федерацији. 

Истовремено, директор руске Федералне службе за војно-техничку сарадњу Дмитриј Шугајев казао је да је Русија спремна на преговоре са Турском по питању испоруке војних авиона.

- Првенствено је потребно да званична Анкара донесе одлуку о куповини тих авиона - поручио је он. 

САД су пред пуцањем, а и даље се држе лоше идеје да у свом интересу преправе цео свет. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА