Најновије

ГРАД АЛЕП У ВЕЛИКОЈ ОПАСНОСТИ, ОЧЕКУЈЕ СЕ ТУРСКИ НАПАД! Сиријска војска гомила трупе између Тел Рифата и Манбиџа! (ВИДЕО)

Сиријска арапска армија (САА) распоредила је појачања дуж линија фронта са турским снагама у северном Алепу. Наводно су појачања распоређена на неколико положаја између градова Тел Рифат и Манбиџ, која држе курдске снаге.

Сиријска војска (Фото: Јутјуб)

У извештају објављеном 16. октобра, РусВесна.СУ је открила да су појачања укључивала борбене тенкове Т-90, борбена возила пешадије БМП-2, вишецевне ракетне бацаче БМ-21 и самоходне хаубице 2С1 Гвоздика.

Надаље, Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР) са седиштем у Лондону саопштила је да су јединице командоса елитне Четврте дивизије САА распоређене у ваздушној бази Минак, која се налази на пола пута између Тел Рифата и Манбиџа.

Војно нагомилавање САА у северном Алепу дошло је након извештаја Ројтерса који је открио да се турска војска и обавештајне службе припремају за војну акцију против курдских снага у Тел Рифату и другим деловима регије.

Турска војска је 16. октобра ујутро бацила летке изнад Тел Рифата упозоравајући мештане на скорашњу операцију њених снага. Касније истог дана, руски ратни авиони бацили су летке САА изнад турских градова Мареа и Азаза, упозоравајући милитанте које подржава Турска да не покрећу никакав напад.

Упркос одсуству политичког разумевања између Дамаска и курдских снага, које и даље добијају подршку Сједињених Држава, САА вероватно неће толерисати било какав турски напад на области које ове снаге држе на северу Алепа. Сваки напредак Турске у региону представљаће претњу за град Алеп.

Ана Брнабић уводи ковид пропуснице. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА