Најновије

ШЕФ ПЕНТАГОНА У КИЈЕВУ: Ево о чему је разговарао са Зеленским

Украјински председник Владимир Зеленски састао се у уторак, 19. октобра са америчким министром одбране Лојдом Остином, који борави у службеној посети Кијеву. Стране су разговарале о енергетској безбедности Украјине и Европе, продубљивању сарадње у области одбране и бројним другим питањима. Ово је известила прес служба Канцеларије председника Украјине.

Зеленски и Остин (Фото: Председништво Украјине)

Зеленски се захвалио шефу Пентагона на посети и америчком председнику Џоу Бајдену на "подршци суверенитету и територијалном интегритету" Украјине.

Украјински председник и амерички министар одбране разговарали су о даљем продубљивању сарадње Украјине и САД у области безбедности и одбране у складу са споразумима који су постигнути током посете председника Украјине Сједињеним Државама.

"САД остају главни украјински безбедносни и одбрамбени партнер", рекао је Зеленски.

Стране су разговарале о бројним питањима, посебно о интеракцији Украјине са НАТО-ом и даљој подршци Сједињених Држава на путу остварења евроатлантских тежњи Украјине. Дотакнута су и питања енергетске безбедности Украјине и Европе.

Заузврат, Лојд Остин је уверио председника Украјине у "снажну подршку америчке стране независности и територијалном интегритету Украјине у њеним међународно признатим границама".

О тајној припреми НАТО пакта за нуклеарни рат прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА