Најновије

СУДБИНА ТРИ ИМПЕРИЈЕ ЈЕ ОВДЕ: Курди захтевају да САД одмах напусте Сирију, проглашавајући савез са Русијом и Дамаском

Покушај Сједињених Држава да се врате у северну Сирију није успео, Курди су онемогућили појављивање америчких трупа у региону.

Курди (Фото: Јутјуб)

Након претњи Турске да ће започети војну операцију на северу Сирије, америчка војска је покушала искористити ситуацију и повратити контролу над делом северних територија арапске републике.

Међутим, нису успели, јер су Курди, претходно савезници Сједињених Држава онемогућили појављивање америчке војске у региону, наглашавајући намере да се удруже са Русијом и Дамаском.

Како следи из информација које пружају сиријски информативни извори, након што је неколико војних конвоја Оружаних снага САД стигло на север Сирије, намеравајући да покажу своју спремност да овде распореде своје осматрачнице и базе, америчка војска је готово одмах наишла на отпор Курда.

Они су наводно одбили сарадњу са Сједињеним Државама, истичући да имају споразуме са Русијом и Дамаском и захтевали да се САД повуку из региона.

Тренутно заиста постоје информације да колоне америчке војне опреме нису распоређене на терену. Ово указује на озбиљно противљење сиријских Курда америчким снагама, које су их претходно оставиле саме против турске војске и милитаната иако су дуги низ година били партнери.

Оно што посебно треба нагласити је чињеница да се у Сирији решавају судбине три империје, САД, Русије и Турске.

Губљењем Сирије у потпуности престаће доминација САД у региону. То место ће препустити Русији која ће одатле контролисати веома важну стратешку територију.

Уколико Руси и Асад очисте Сирију од милитаната а сва је прилика да ће тако бити, по обећањнима Асада и Путина, Курди ће коначно добити своју аутономну територију у Сирији на граници са Турском, што ће у будућности бити основна полуга за обуздавање империјалних тежњи Турске.

Стотину руских борбених авиона узлетело са војних аеродрома. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА