Најновије

НОВИ ФИЛМ О ДОНБАСУ: Овако заправо изгледа рат на првој линији фронта (ВИДЕО)

Режисер и документариста Макс Фадејев снимио је нови документарни филм посвећен рату у Донбасу.

Донбас (Фото: Јутјуб)

Филм садржи јединствене снимке борбених дејстава на првој линији фронта, коју држе војници 14. засебног батаљона територијалне одбране ЛНР "Гхост".

Дана 18. октобра у Јекатеринбургу премијерно је приказан нови филм Макса Фадејева „Духови. Војници заборављеног рата“ (рус. Призраки. Солдаты забытой войны). Материјал је посвећен рату у Донбасу који траје већ осам година. Фадејев је задржао свој корпоративни идентитет, надовезујући звуке радио-центра на јединствене документарне снимке непријатељстава у сектору батаљона „Призрак“ у близини села Доњецкоје у Луганској Народној Републици. Тако аутор филма покушава да пробије информациону блокаду овог рата.

Јединственост рада Фадејева лежи у чињеници да садржи снимке са побуњеничке стране линије фронта, снимљене у периоду од 2018. до 2021. године, односно у периоду када су видео снимци са линије фронта постали реткост. Упркос чињеници да догађаји у Донбасу често остају у сенци пажње великих новинских агенција, непријатељства у региону се настављају. Зато речи које је изговорио непознати војник на крају трејлера звуче прилично симболично. „Сваки рат је монструозан. Само што је понекад алтернатива рату још гора. Сада смо у ситуацији да је алтернатива овом рату још гора'’.

какво наоружање је добио руски ловац Су-57, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА