Најновије

НУКЛЕАРНО ОРУЖЈЕ САД НА УДАРУ НЛО: Ови ветерани америчког ваздухопловства деценијама нуде доказе о мистериозним сусретима! (ВИДЕО)

Три ветерана ваздухопловства САД дошла су у уторак у Вашингтон да поново испричају своје чудне приче. Четврти ветеран укључен је у конференцију Националног прес клуба путем видео канала са планина Озарк у Мисурију.

НЛО. (Фото: Јутјуб)

Прича сваког ветерана је другачија, али сви деле једну централну тврдњу: 1960 -их, НЛО су петљали са нуклеарним оружјем којим управљају ваздухопловне снаге, истовремено застрашујући и мистификујући ваздухопловце који су доживели те сусрете. Неки су деценијама ћутали, кажу.

И нико није заокупио пажњу Вашингтона, чак и када су извештаји о сусретима морнарице са непознатим летећим објектима преплавили националне наслове и гурнули НЛО назад у политички ток по први пут у деценијама.

"Чекао сам 40 година пре него што сам отворио уста, а то је било дуго", рекао је Дејвид Шиндл, пензионисани капетан који је служио као официр за контролу лансирања нуклеарних пројектила у ваздухопловној бази Минот у Северној Дакоти. "Све ово време имао сам на уму ову страшну тајну и осетио сам велико олакшање што сам коначно признао пријатељима и блиској родбини оно што сам доживео у ваздухопловству."

Други извештаји, попут приче коју је испричао ветеран Роберт Салас о ужареној црвено-наранџастој летелици која је лебдела на капији силоса за интерконтиненталне балистичке ракете Минутеман у Монтани, причани су деценијама и пресавијени у све већи универзум знања о НЛО-има. Салас је био део сличне конференције за новинаре у истом прес клубу 2010.

Током година, влада је у најбољем случају остала равнодушна према вишедеценијским извештајима о томе да се летелице са тањирима поигравају са најмоћнијим оружјем на свету током Хладног рата. Ваздухопловство је финансирало универзитетску студију познату као Кондонски извештај шездесетих година прошлог века, која није нашла доказе у прилог тврдњама - и препоручила је да се даље студије не препоручују.

Али то је другачији Капитол за Саласа и његове колеге 2021. НЛО-и за које тврде да су се појавили шездесетих година прошлог века помрачени су новијим извештајима сведока морнарице и снимцима борбених авиона о ономе што Пентагон сада назива необјашњивим ваздушним феноменом или УАП.

Салас је годинама окупљао друге ветеране ваздухопловства који су потписали изјаве сведока у којима се описују њихови наводни сусрети пре неколико деценија. Тврди да докази показују да су се НЛО појављивали у различито време и да су 20-минутне ИЦБМ-ове искључили офлајн на локацијама у централној САД у периоду од осам дана.

"Никада нисмо видели овакву ситуацију", објаснио је Шиндел.

Он је рекао да су он и његов командант посетили место лансирања пројектила у близини Минота у септембру 1966. године, а осам тамошњих ваздухопловаца му је рекло да је 10 ракета у силосима у близини пало са грешкама у вођењу и контроли када је летећи објекат ширине 80 до 100 стопа са јарким трепћућим светлима лебдео је изнад локације.

Салас, који је био први поручник стациониран у ваздухопловној бази Малмстром, Монтана, 1967. године, рекао је да је био на дужности заменика команданта борбене посаде ракета дубоко у подземној просторији за контролу нуклеарних пројектила. Сигурносни контролор лета са те локације позвао је одозго и успаничио се и викао, тврди Салас.

"Рекао је да је над предњим вратима лебдео велики ужарени, пулсирајући црвени објект овалног облика", стоји у Саласовој изјави. Када је пробудио свог команданта, тврди да су се огласили аларми који показују да је готово свих 10 пројектила приказаних у контролној соби онемогућено.

Роберт Џејкобс, који је присуствовао конференцији за штампу НЛО путем видео везе из Мисурија, рекао је да је био први поручник у ваздухопловству и да је био стациониран у ваздухопловној бази Ванденберг у Калифорнији 1964. године, када је од њега затражено да постави телескопску видео камеру за снимање ракетни тест Атлас.

Тврди да је видео показао да је летелица у облику диска долетела до лажне бојеве главе док је путовала око 8.000 км / х изнад Тихог океана, заокружила је и снимила неколико снопова светлости.

"Обишао је врх бојеве главе, испалио сноп светлости на врх бојеве главе", рекао је он у уторак. Након кружења, „онда је променио путању“.

Џејкобс, који је једном обилазио причу и на крају је продао таблоиду Нешенел Инквајерер, рекао је да су филмски снимак тада исекла и снимила два човека у сивим оделима, а његов командант му је наредио да о томе не говори.

У међувремену, чини се да снимци УАП кокпита са сусрета морнарице на Пацифику 2004. и Атлантику 2015. подржавају извештаје очевидаца пилота који су пријавили летелицу која је изгледала као џиновски бели "Тик Так" који лети без крила или погонских система, и летец́а коцка унутар чисте сфере која је пролазила између два борбена авиона.

Сусрети поморских авијатичара, први пут откривени 2017. године, праћени су службеним признањем морнарице. Открића су изазвала узбуну на Капитол Хилу, где су неки законодавци забринути да су Кина или Русија прескочиле америчку одбрамбену технологију. Конгрес је у јуну наложио извештај о ономе што се знало о УАП -овима.

Из канцеларије директора Националне обавештајне службе није било коначног закључка, рекавши да не постоји довољно података за утврђивање природе УАП, али да они могу представљати ризик по националну безбедност.

Салас је то назвао запањујућим признањем. Ветерани окупљени на конференцији за новинаре у уторак су истакли извјештај ОДНИ као потенцијални пробој у својим непризнатим извјештајима.

"Сигурно никада до сада нисам видео ништа слично", рекао је Салас о извештају. "Ово је стварно. Није визионарско, није мочварни гас, па куда ћемо одавде?"

За Пентагон то значи реорганизацију ради бољег прикупљања и анализе података о УАП. Заменица министра одбране Катлин Хикс наредила је план и потенцијални ремонт Оперативне групе УАП на челу са секретаром морнарице Карлосом Дел Тором.

Пентагон је одбио да пружи било какве јавне информације о процесу. Морнарица је ове недеље одложила сва питања за Дел Торо и рекла да само Пентагон може говорити о том питању.

Питање је да ли ће Салас, Шиндел, Џејкобс и други ветерани ваздухопловства који су изнели сличне тврдње успети да убеде друге да своје тврдње схвате озбиљно.

"Да ли смо игнорисани? Забога, били смо затворени и ућуткани", рекао је Џејкобс. "Исмевани смо; поремећени су нам животи. Ово је више од пуког игнорисања. Третирали су нас као имбециле."

Драма на небу изнад Црног мора, суперсонични стратешки бомбардери САД ударили на Русију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА