Најновије

ПУТИН ПОДИГАО АВИОНЕ НА АМЕРЕ: Драма на небу изнад Црног мора, суперсонични стратешки бомбардери САД ударили на Русију

Снаге Руске Федерације, предвођене Владимиром Путином, готово моментално су реаговале на најновију провокацију америчких авиона који су се огромном брзином приближавали руској граници.

Илустрација (Фото: РИА)

Због тога је Русија готово моментално реаговала.

Два руска ловца Су-30 пратила су изнад Црног мора два америчка стратешка бомбардера Б-1Б који су летели према руској граници, због чега су амерички пилоти променили курс, саопштио је данас Национални центар за одбрану Министарства одбране Русије.

Како је прецизирано у саопштењу, руски радари су јуче открили изнад Црног мора циљеве који су се приближавали границама Русијем, преноси Спутњик.

„Ради идентификовања ваздушних циљева и спречавања нарушавања државне границе Русије, у ваздух су подигнута два ловца Су-30 из састава дежурних снага поморске авијације и противваздушне одбране Црноморске флоте. Посаде руских ловаца идентификовале су ваздушне циљеве као два суперсонична стратешка бомбардера америчког ваздухопловства Б-1Б у пратњи два авиона-цистерне КЦ-135 и испратили их изнад Црног мора“, саопштио је Центар.

Након што су страни војни авиони скренули са државне границе Руске Федерације, руски ловци су се безбедно вратили на матични аеродром.

„Повреде државне границе Руске Федерације нису биле дозвољене“, закључује се у саопштењу.

У Центру су нагласили да је лет руских авиона извршен у строгом складу са међународним правилима за коришћење ваздушног простора.

Ердоган тестира Путиново стрпљење у Сирији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА